VAŽNE TEME

Čačić o utakmici u Sisku, ali i Rakitićevom problemu

31.08.2016 u 22:20

  • +12

Prijateljska utakmica Hrvatske i HNK Segeste

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj

Bionic
Reading

Hrvatski izbornik Ante Čačić prokomentirao je prijateljsku pobjedu svoje momčadi nad Segestom u Sisku (8:1)

Naši reprezentativci uveličali su proslavu rođendana najstarijeg hrvatskog kluba i tako nastavili pripreme za kvalifikacijski ogled s Turskom u ponedjeljak na Maksimiru.

'Hvala Segesti na impresivnoj proslavi 110. obljetnice postojanja i organizaciji utakmice te hvala publici koja je došla u velikom broju. U pripremama smo za Tursku i isprobali smo sve raspoložive snage, imali smo dobrih akcija i bili smo efikasni. Bili smo ozbiljni protiv motiviranog domaćina te moram biti zadovoljan i jer se nitko nije ozlijedio', sažeo je hrvatski izbornik Ante Čačić, a prenosi službena stranica HNS-a

Po dva su pogotka postigli Mandžukić, Perišić i N. Kalinić, a po jedan su dodali Kramarić i Čop.

'Uvijek je važno da su napadači dobri u realizaciji, oni su kruna momčadi, a danas su pogađali i Mandžukić i Perišić i Kramarić i Čop i Kalinić', istaknuo je izbornik.

Trener reprezentacije Ante Miše pratit će prijateljski susret Turske i Rusije, no Čačić naglašava kako oni moraju diktirati razvoj događaja.

'Potrebno je imati informacije o protivniku, ali Hrvatska mora prvenstveno voditi računa o sebi i učiniti sve što je potrebno da bude na potrebnoj razini za izazov poput kvalifikacija za SP. Ovo je izuzetno teška skupina, možda i najteža s obzirom na četiri sudionika EP-a te ambicioznu reprezentaciju Kosova, no imamo kvalitetne igrače i vjerujem da na kraju možemo do željenog prvog mjesta', zaključio je.

Kasnije je Čačić je pred hrvatskim novinarima govorio o nedolasku Ivana Rakitića.

'Nadam se da je riješio problem koji mu se dogodio, i ako dođe tijekom četvrtka, igrat će protiv Turske. Ivan ima svoje opravdane probleme, on će vam reći o čemu se radi, nadam se da će sve završiti dobro', rekao je hrvatski izbornik.