FEŠTA U ISTRI

Buzet u prvom europskom pohodu

28.09.2010 u 15:36

Bionic
Reading

Idućeg vikenda Rukometni klub Buzet bit će domaćin trodnevnog turnira EHF Challenge kupa, a dvije prvoplasirane ekipe stječu pravo nastupa u daljnjem natjecanju

'Povijesni je to događaj rukometaša Buzeta, koji su nakon prošlogodišnjeg plasmana u Premijer rukometnu ligu, u ovoj sezoni izborili nastup u jednom od europskih nadmetanja', kaže Siniša Žulić, dopredsjednik RK Buzet.

Voljom ždrijeba koji je održan krajem kolovoza u sjedištu EHF-a u Beču, Buzećani su određeni za domaćina turnira na kojem će uz njih sudjelovati momčadi Polytechnik iz ukrajinskog Donetska, irski prvak Dublin International te engleska momčad Olympia Handball iz Londona.

U sljedeće kolo natjecanja idu dva prvoplasirana sastava, a prema svim prognozama, to bi trebali biti Ukrajinci i Buzet. Njihov međusobni dvoboj u nedjelju trebao bi odlučiti pobjednika skupine. Budu li prvi, Istrijani će u trećem kolu igrati protiv još renomiranijih Ukrajinaca, Motorom iz Zaporožja, a drugo mjesto donijelo bi im ogled s braniteljem naslova Sportingom iz Lisabona. 

U trećem kolu natjecanju će se priključiti i RK Međimurje, donedavni Pipo IPC.

RASPORED TURNIRA:

Petak, 1. listopada 2010:
17.00 Polytechnik (UKR) - Dublin International (IRL)
20:00 Buzet (CRO) - Olympia Handball (ENG)

Subota, 2. listopada 2010:
17.00 Olympia Handball - Polytechnik
20.00 Dublin International - Buzet

Nedjelja, 3. listopada 2010:
17.00 Polytechnik - Buzet
20.00 Dublin International - Olympia Handball