UPOZNALI DRESS CODE

Budući milijunaši spremni za 'NBA fashion week'

08.07.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Prošlotjedni NBA draft, koji se održao u Newarku nedaleko od New Yorka, prošao je bez većih iznenađenja

Kao što se i najavljivalo, krilni centar Sveučilišta Kentucky Anthony Davis bio je prvi pick NBA drafta 2012. Izabrali su ga New Orleans Hornetsi, no zanimljivo je kako je i drugi pick također sa Sveučilišta Kentucky - Michael Kidd Gilchrist koji je otišao Charlotte Bobcatsima. Iako mu je prvotna pozicija krilo, Gilchrist može pokrivati čak tri pozicije u momčadi.

I Hrvatska je imala jednog predstavnika na predstavljanju budućih NBA zvijezda, a riječ je o Tomislavu Zubčiću, 210 cm visokom krilnom igraču Cibone, kojeg su Toronto Raptorsi izabrali kao 56. pick druge runde drafta. Službena stranica NBA lige predstavila ga je kao talentiranog, visokog igrača koji je iznimno slab skakač za svoju visinu. No, poznato je kako je Zubčić jedan od rijetkih igrača viših od 210 cm koji može igrati playmakera i koji ima iznimno dobar šut izvana.

Ipak, svim tim dečkima, koji bi jednog dana trebali biti 'krema' najjače košarkaške lige, zajedničko je što su za predstavljanje prošli - školu za manekene. Isprobavali su košulje, kravate, pa čak i hod samo kako bi pred prvim čovjekom lige, Davidom Sternom - izgledali kao prave zvijezde.