ŽIVUĆA LEGENDA

Bryant u Brazilu priznao: Vidim se na parketu još 3-4 godine!

24.06.2013 u 13:45

Bionic
Reading

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena i vlasnik pet prstenova NBA prvaka Kobe Bryant gostovao je u brazilskoj televizijskoj emisiji te najavio kako ne namjerava u igračku mirovinu još jedno dulje vrijeme

Podsjetimo, Bryantu je u završnici sezone pukla Ahilova tetiva i mnogi su tu vidjeli kraj njegove sjajne karijere s obzirom da na leđima ima 34 godine, a da je oporavak od takve ozljede dug i naporan. Međutim, Bryant, koji se trenutačno nalazi u Brazilu gdje prati nogometni Kup konfederacija, ima drugačijih planova.

'Vidim se na parketu još tri do četiri godine', rekao je jasno i glasno bek Los Angeles Lakersa, koji je time ušutkao sve one koji zagovaraju njegov odlazak u prijevremenu penziju.

Lakersi su, podsjetimo, bez Bryanta poraženi već u 1. krugu doigravanja Zapadne konferencije i to s glatkih 4-0 od kasnijih doprvaka San Antonio Spursa.

Ako se Bryant, koji će u kolovozu proslaviti 35. rođendan, potpuno oporavi tada će i rekord nedodirljivog Kareema Abdula-Jabbara možda biti ugrožen. Ako se malo poigramo matematike račun je sljedeći: Abdul-Jabbar 'bježi' Bryantu točno 6770 poena što znači da Bryantu - kako bi ga prestigao s prosjekom od 20 koševa po utakmici - treba točno 339 utakmica (u 4 sezone maksimalan broj utakmica jest 328!).

No, za pretpostaviti je kako će u sljedeće četiri sezone Bryant propustiti određeni broj utakmica što znači da mu je za ovaj pothvat potreban prosjek debelo veći od 20 koševa.

No, kao što je prije i najavio Bryant se previše ne zamara brojem poena nego brojem NBA titula pa je tako nedavno izjavio 'kako mu je želja osvojiti barem još dva prstena...'

PET NAJVEĆIH NBA STRIJELACA
1. Kareem Abdul-Jabbar* 38387
2. Karl Malone* 36928
3. Michael Jordan* 32292
4. Kobe Bryant 31617
5. Wilt Chamberlain* 31419

*uvršteni u Hall of Fame