nije u šoldima sve

Brutalna odbijenica trofejnog trenera; prebogati vlasnici Newcastlea nudili su mu milijune eura, ali ovakav odgovor nisu očekivali

03.11.2021 u 18:44

Bionic
Reading

Španjolski nogometni stručnjak Unai Emery (50) odbio je ponudu Newcastle Uniteda poručivši kako je '100 posto predan svom sadašnjem klubu', španjolskom prvoligašu Villarrealu...

Unai Emery (50), bivši menadžer PSG-a, Arsenala i Seville bio je prvi kandidat za zamjenu Stevea Brucea u Newcastleu nakon što je Englez smijenjen ubrzo nakon što je klub preuzeo konzorcij predvođen saudijskim fondom za javna ulaganja.

Vodstvo Newcastlea na čelu s novim vlasnikom, princom Muhamedom bin Salmanom, bilo je spremno ponuditi Villarrealu odštetu od čak sedam milijuna eura, dok bi sam Unai Emery imao godišnju plaću od osam milijuna eura, objavili su britanski mediji.

Emery je poručio kako je polaskan interesom Newcastlea, ali je odlučio ostati u Španjolskoj.

'Unatoč buci koja je dolazila iz druge zemlje, unutar Villarreala smo radili transparentno i lojalno s klubom i igračima, što je za mene najvažnije', rekao je Emery i dodao:

'Villarreal je moj dom i moja predanost njima je 100 posto!'

  • +3
Crystal Palace - Newcastle United, Premiership, 2021/22. Izvor: Profimedia / Autor: Simon Dael / Shutterstock Editorial / Profimedia

Emery s 'žutom podmornicom' ima ugovorom do srpnja 2023. godine, ali i klauzulu o mogućem ranijem odlasku ako zainteresirani klub plati Villarrealu odštetu od sedam milijuna eura. Newcastle je bio spreman platiti traženi iznos, možda i dodati koji milijun više. Emeryju su pak nudili osam milijuna eura na godinu.

No, ovakav odgovor zasigurno nisu očekivali.

'Iskreno, polaskan sam interesom velikog kluba, ali sam zahvalan što sam ovdje i rekao sam Villarrealovom predsjedniku da želim ostati s ovim projektom zbog predanosti i poštovanja svih unutar kluba', napomenuo je Emery.

  • +5
Navijači Newcastlea Izvor: EPA / Autor: PETER POWELL

Španjolac je preuzeo Villarreal u srpnju 2020. godine, osam mjeseci nakon što ga je Arsenal otpustio nakon serije loših rezultata.

Emery ima iza sebe niz uspjeha u Europskoj ligi, prošle sezone ju je osvojio s Villarrealom, a tri puta zaredom sa Sevillom (2014., 2015., 2016.).

Newcastle je trenutno u zoni ispadanja u Premier ligi, na predzadnjem mjestu, sa samo četiri boda.