NHL LIGA

Bruinsima pobjeda u derbiju protiv Blackhawksa

28.03.2014 u 09:37

Bionic
Reading

Borba za prvo mjesto u ligi nakon regularnog dijela sezone se nastavlja, a pobjede su upisali i Boston Bruinsi i St. Louis Blues koji su na vrhu svake od konferencija...

Boston Bruinsi nastavljaju borbu za najbolju momčad NHL-a u regularnom dijelu sezone. U velikom derbiju protiv Chicago Blackhawksa upisali su pobjedu 3-0 na krilima 28 obrana Tukke Raska koji je stigao do sedmog ovosezonskog shutouta. Odlični Bruinsi poveli su sredinom prve trećine golom Patricea Bergerona da bi susret riješili u trećoj trećini u razmaku od 13 sekundi. Prvo je Carl Soderberg povisio na 2-0 da bi Bergeron svojim drugim golom postavio konačnih 3-0.

Na vrhu lige i dalje se nalazi St. Louis Blues s bodom prednosti nad Bruinsima. Blues je na svom ledu ugostio Minnesotu i stigao do treće uzastopne pobjede, a predvodio ga je s prvim NHL hat-trickom u karijeri TJ Oshie. Nezaustavljivi Oshie te Jaden Schwartz i Brenden Morrow odveli su Blues do ogromnih 5-0 što su gosti tek ublažili golom Zacha Parisea u završnici susreta.

Los Angeles Kingsi upisali su petu uzastopnu pobjedu, a Pittsburgh Penguinsi treći uzastopni poraz u dvoboju u Pittsburghu. Domaćin bez Evgenija Malkina nije odigrao lošu utakmicu, uspio se vratiti iz zaostatka 2-0, ali 35 obrana Martina Jonesa i pogodak Drewa Doughtyja početkom posljednje trećine pomogli su Kingsima na putu do pobjede. Prva dva gola za Kingse postigli su Jeff Carter i Alec Martinez, a poravnali su Chris Kunitz i Taylor Pyatt.


Neočekivani poraz upisali su San Jose Sharksi na svom ledu protiv Winnipeg Jetsa, momčadi koja će teško vidjeti NHL doigravanje. Jetsi su bili bolji s 4-3 što je Sharksima šesti poraz nakon olimpijske pauze od momčadi koje neće u doigravanje ili se nalaze u teškoj situaciji. Presudio im je pogodak Tobiasa Enstroma tri i pol minute prije kraja susreta nakon kojeg se domaćin nije oporavio. Andrew Ladd, Blake Wheeler i Dustin Byfuglien postigli su preostala tri gola za goste, a Dan Boyle, Brent Burns i Logan Couture bili su strijelci za domaćina.

Phoenix je napravio novi korak prema doigravanju vrijednom gostujućom pobjedom kod New Jersey Devilsa nakon kaznenih udaraca s 3-2. Mikkel Boedker bio je strijelac jedinog pogotka u raspucavanju dok je Thomas Greiss obranio sva tri pokušaja Devilsa. Četvrtu uzastopnu pobjedu upisali su Montreal Canadiensi koji su nanijeli treći uzastopni poraz Detroit Red Wingsima slavivši 5-4. Dva rana pogotka Tomasa Plekaneca usmjerili su susret na gostujuću stranu, Tomas Tatar vratio je Detroit u igru, ali novi golovi Maxa Paciorettyja i Thomasa Vaneka bili su ključni.

Dramatično je bilo u dvoboju Lightninga i Islandersa gdje je tek 13. serija kaznenih udaraca odlučila pobjednika. U njoj je Sami Salo svladao Evgenija Nabokova nakon čega je Ben Bishop obranio pokušaj Johana Sundstroma. Colorado je golom Tysona Barrieja u prvoj minuti produžetka osigurao 3-2 pobjedu protiv Vancouvera.