IZRASTA U IGRAČINU

Brojke govore sve, samo su Neymar i Messi ispred njega

13.02.2016 u 11:57

Bionic
Reading

Mladi hrvatski reprezentativac Alen Halilović u petak je zabio pogodak za svoj Sporting te pridonijeo da momčad iz Asturije osvoji važan bod u očuvanju prvoligaškog statusa

Alen Halilović ove je sezone stigao iz Barcelone na posudbu u Sporting iz Gijona, kako bi uhvatio minutažu i kontinuitet u jednoj od najjačih svjetskih liga. I zasad mu ide, ne dobro, nego odlično.

Doduše, posljednjih nekoliko kola trener Abelardo, nakon što je momčad bila u negativnoj seriji, posložio je pobjedničku momčad, a baš k'o za vraga, Halilovića u tom trenutku nije bilo u prvoj momčadi. A kako se pobjedničke ekipe ne mijenjaju, Halilović je bio 'osuđen' na čekanje.

Ipak, nije ga to obeshrabrilo, tim prije što je baš u dogovoru s trenerom Abelardom, koji dobro surađuje s katalonskim klubom, Halilović došao na posudbu u Sporting, uz obećanje da će dobivati minutažu. I igrao je Halilović odlično, hvalili su ga svi, pa se u trenutku dok su Messi i Neymar bili na prinudnom odmoru, čak i razmišljalo kako Halilovića čim prije vratiti na Nou Camp.

Ovog petka, iako je opet dvoboj počeo na klupi za rezervne igrače, Halilović je nakon ozljede Kamerunca N'Dia u igru ušao već u devetoj minuti. Imao je Halilović nekoliko dobrih pokušaja, a što je još važnije, u završnici prvog dijela zabio je i pogodak vrijedan boda. Možda bi pogodak vrijedio i sva tri da se u drugom dijelu, domaći bek i golman nisu 'ukopali', što je Jozabed iskoristio i pretvorio u konačnih 2:2.

Ono što još više impresionira, a na što se u španjolskoj Primeri jako pazi, jest statistički podatak da je Halilović, iako mnogo mlađi, samim time i neiskusniji, treći dribler lige. Neymar je vodeći s 88 uspješnih driblinga, Messi drugi sa 74, dok je naš Halilović uvjerljivo treći s 58, odnosno devet više od četvrtog Nogalesa, igrača Levantea.

To je svakako odlična vijest i za izbornika Čačića, koji će za Euro u Francuskoj moći računati na motiviranog, a po svemu prikazanom - i drugačijeg Halilovića, čija je igra puno konkretnija, odgovornija i učinkovitija. Jer osim što odlično dribla, Halilović i asistira, ali i zabija.

A u lipnju, baš u vrijeme kada će se igrati Euro, Halilović će proslaviti 20. rođendan. I odlazak na tako veliku nogometnu smotru, u društvu Modrića, Rakitića i Mandžukića, bit će mu, što je potvrdio i direktor svih hrvatskih selekcija Romeo Jozak, najljepši rođendanski poklon!

Players with the most dribbles in La Liga 2015/16: Neymar 88 Messi 74 Halilovic 58 Nogales 49

Fotografiju objavljuje 433Barca (@433barca)