PRVI BODOVI 'PJESNIKA'

Briljantne obrane i spretni golovi slomili Lokomotivu!

01.08.2014 u 22:06

  • +2

MAXtv Prva liga, 3. kolo: Zagreb - Lokomotiva

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Bionic
Reading

Nogometaši Zagreba došli su do prve ovosezonske pobjede u dvoboju 3. kola MAXtv Prve lige protiv Lokomotive. Slavili su rezultatom 2:0…

Nakon poraza protiv Rijeke i Slavena, Medićeva momčad konačno je došla na svoje. U gradskom derbiju protiv Lokomotive briljirao je domaći vratar Dominik Livaković, a ofenzivni dio momčadi iskoristio je svoje prilike te tako donio vrijedne bodove 'pjesnicima' koji će dobro doći u borbi za opstanak MAXtv Prve lige.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.
Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala. Više informacija potražite OVDJE.

Utakmica je počela otvoreno, a Zagreb je imao odličnu priliku već u 3. minuti, kada je Štiglec proigrao Bobana, a ovaj pucao na povratnoj lopti no nije pogodio okvir gola. Samo minutu kasnije Lokomotiva je imala još bolju priliku, no Mišić koji je izašao sam pred Livakovića nije dobro zahvatio loptu.

Lokomotiva je novu odličnu šansu imala u 10. minuti, no udarac Budimira glavom dodirnuo je gornji dio grede i otišao iznad gola. Minutu kasnije Boban je ponovo pucao i to dva puta, ali Zelenika je dvaput bio na mjestu.

Do kraja prvog dijela još je Štiglec mogao zabiti kada se vješto probio lijevom stranom u 25. minuti, ali njegov udarac u suprotni kut Zelenika je uspio odbiti. S druge strane Pavičić je u 42. minuti još bolje pucao, ali Livaković je izvadio loptu ispod grede.

Lokomotiva je dobro otvorila drugi dio, ali domaći golman bio je nesavladiv. U 55. minuti Pavičić ga je testirao, no Livaković se bio na mjestu. U 60. minuti bio je na streljani, ali udarci Begonje, Šovšića i Pajača nisu pronašli put do mreže. Još bolju šansu imao je Pajač u 65. minuti, kada je izašao sam s lijeve strane, ali Livaković je vješto obranio nogom.

A zatim se dogodio preokret, kojeg je najavio dalekometni pokušaj Bobana u 71. minuti. Samo minutu kasnije proigrao je Krovinovića, ovaj izašao sam ispred Zelenike, ali golman Lokomotive odlično mu je obranio. Ipak, u 79.  minuti ni Zelenika nije mogao spasiti Lokomotivu. Valentino Stepčić je spretno zabio nakon sjajnog prodora Konopeka, za prednost 'pjesnika'.

Tri minute kasnije sve je bilo riješeno. Matias Šulc našao se na jednoj povratnoj lopti i spretno zabio dalekometni udarcem.

U samoj završnici Lokomotiva je pritisnula i pokušala uzvratiti, ali nije išlo. Zagreb je tako stigao do prva tri boda sezone i tako se izjednačio s 'lokosima' na ljestvici.

MAXtv Prva liga, 3. kolo:

Zagreb – Lokomotiva 2:0 (Stepčić 79, Šulc 82)

Hrvatska 1. liga
Zagreb Lokomotiva 2:0
Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Dinamo Zagreb 2 2 0 0 6
2. Rijeka 2 2 0 0 6
3. Split 2 1 1 0 4
4. Lokomotiva 3 1 0 2 3
5. Zadar 2 1 0 1 3
6. Zagreb 3 1 0 2 3
7. Slaven Belupo 2 1 0 1 3
8. Istra 1961 2 0 2 0 2
9. Hajduk 2 0 1 1 1
10. Osijek 2 0 0 2 0
Sljedeće utakmice
2.8. Dinamo Zagreb Zadar
3.8. Osijek Split
3.8. Hajduk Slaven Belupo
4.8. Istra 1961 Rijeka
8.8. Zadar Zagreb