A ŠTO JE S RONALDINHOM?

Brazilski novinar izvrijeđao nekad najboljeg igrača svijeta!

04.10.2014 u 13:10

Bionic
Reading

Brazilski izbornik Dunga izazvao je veliko iznenađenje kada je objavio popis igrača za prijateljske oglede protiv Argentine (11. listopada) odnosno Japana (14. listopada)

A na njegovu popisu pojavio se 32-godišnji Kaká, nekad najbolji igrač svijeta, ali kojeg na popisu brazilskih izbornika nije bio još od prošle godine. No Dunga, koji je na klupi brazilske repreznatcije, nakon neuspjeha na SP-u, zamijenio Scolarija, očito se sjetio bivše suradnje sa SP-a 2010. godine te nagradio Kakáa za dobre igre u Sao Paulu.

Međutim, taj Dungin potez, jer nakon SP-a svi su očekivali neku vrstu revolucije, odnosno igračke promjene, izazvao je buru negodovanja.

A najglasniji je bio brazilski novinar Mauro Cezar koji je ovu odluku nazvao 'potpunom šalom', odnosno, 'apsurdnom'.

'Ako je bilo koji drugi igrač u Kakáovoj dobi, ali bez takvog 'pedigrea', igrao jednako dobro, poziv nikad nije dobio. Kaká je sada pozvan samo zato što je lijep dečko i zato što ga svi vole.'

Ono što je brazilskog novinara dodatno razljutilo jest i to što je Kaká igrač koji čak ni nema klub, već je u Sao Paulu samo na posudbi dok čeka odlazak u MLS ligu. I za kraj se pitao:

'Ako Kaká može biti pozvan, zašto ne može Ronaldinho?'