'NIJE VRIJEDAN SPOMENA'

Brazilci složni: Diego Costa je najobičniji izdajnik

30.10.2013 u 12:43

Bionic
Reading

Izbornik nogometne reprezentacije Brazila, Luiz Felipe Scolari, nije krio svoje veliko nezadovoljstvo nakon što je dobio i službenu odbijenicu na poziv u reprezentaciju od Diega Coste.

'Moja je želja biti na raspolaganju španjolskom nogometnom izborniku Vicenteu del Bosqueu', stoji u Costinom pismu adresiranom na generalnog tajnika Brazilskog nogometnog saveza Cesara Avelledu.

'Brazilac koji odbije nositi reprezentativni dres i nastupiti na Svjetskom prvenstvu koje organizira Brazil nije ni vrijedan da ga se previše spominje', rekao je oštro Scolari, te kratko dodao:

'Okrenuo je leđa milijunima ljudi koji su se nadali da će predstavljati peterostruke svjetske prvake na Svjetskom prvenstvu u Brazilu'.

Costa je rođen u Brazilu, ali se odlučio igrati za zemlju u kojoj zarađuje 'za kruh', što je i objasnio u pismu upućenom Brazilskom nogometnom savezu.

Brazilski izbornik Luiz Felipe Scolari namjeravao je pozvati 25-godišnjaka za prijateljske utakmice u studenom. Costa je već ranije igrao za Brazil, u ožujku ove godine, ali bila je riječ o prijateljskim utakmicama, pa i dalje ima pravo promijeniti tabor.

Ove sezone Costa igra u sjajnoj formi za Atletico, klub čiji je član od 2007. godine, te je s 11 golova u 10 utakmica trenutno najbolji strijelac Primere. Ukoliko ga Del Bosque pozove, svoj debi u dresu 'furije' mogao bi imati 19. studenog u prijateljskoj utakmici protiv Južnoafričke Republike.