championship

Bournemouth se vraća među englesku nogometnu elitu; a veliki dan za ovaj klub dodatno je uljepšao velški reprezentativac

03.05.2022 u 22:19

Bionic
Reading

Nogometaši Bournemoutha osigurali su kolo prije kraja Championshipa povratak u Premier ligu nakon što su u odgođenom susretu 33. kola pobijedili izravnog konkurenta Nottingham Forest sa 1:0

Uoči ogleda na Vitality stadionu Bournemouth je imao tri boda više od Nottingham Foresta i pobjeda mu je osiguravala promociju, dok bi s remijem zadržali tri boda više uoči zadnjeg kola. Gostima je bilo jasno kako ih samo pobjeda vraća u igru, međutim Nottingham Forest nije previše pokazao i domaćin je šest minuta prije kraja golom Kieffera Moorea stigao do slavlja.

Bournemouth je posljednji put igrao u elitnom razredu engleskog nogometa u sezoni 2019/20. kada je sezonu završio na 18. mjestu preselivši u niži rang zajedno s Watfordom i Norwich Cityjem.

Prekrasnu večer za domaćine upotpunila je vijest velškog reprezentativca, Davida Brooksa, koji je objavio da više ne boluje od raka, gotovo sedam mjeseci nakon što mu je dijagnosticiran Hodgkinov limfom.

Uoči zadnjeg kola Championshipa poznata su oba direktna putnika u viši rang natjecanja. Fulham je još 19. travnja osigurao povratak u Premier ligu, a sada mu se pridružio i Bournemouth.

Fulham vodi na ljestvici sa 90 bodova, dok Bournemouth na drugom mjestu ima 85 bodova. Nottingham Forest je ostao treći sa 79 bodova koliko ima i Huddersfield Town na četvrtoj poziciji.

Forest i Huddersfield su barem osigurali dodatne kvalifikacije, a za preostala dva mjesta u play-offu borit će se Sheffield United (72), Luton Town (72), Middlesbrough (70) i Millwall (69).

Standings provided by SofaScore LiveScore