NHL DOIGRAVANJE

Boston opet u prednosti zahvaljujući Pailleu i Bergeronu

18.06.2013 u 08:36

Bionic
Reading

Hokejaši Bostona došli su korak bliže osvajanju Stanley Cupa. U trećoj utakmici finala NHL lige u svome su TD Gardenu svladali Chicago s 2:0 u sada vode s 2-1 u seriji

I dok su u dvije čikaške utakmice odigrana ukupno četiri produžetka, u prvom dvoboju u Bostonu je sve riješeno u osnovnih 60 minuta. Odluka je pala u drugoj trećini: najprije je u trećoj minuti pogodio Daniel Paille, čovjek koji je donio pobjedu Bruinsima u drugoj utakmici, da bi u 15. minuti konačnih 2-0 postavio Patrice Bergeron. Asistent za taj gol bio je neuništivi Čeh Jaromir Jagr kojem je to bio već 197. bod u karijeri u 199. utakmici doigravanja! Vratar domaćih Tuukka Rask obranio je, pak, 28 udaraca i treći put u karijeri ostvario 'shutout' u play-offu.

Spomenimo da je Bostonu ovo bila sedma uzastopna domaća pobjeda u aktualnom doigravanju. Bruinsi love svoj drugi naslov prvaka u tri godine, a zanimljivo je da im je ranije to uspjelo u dva navrata - 1939. i 1941., te 1970. i 1972. godine.

Dodajmo još da je Chicago, najbolja momčad u osnovnom dijelu lige, u ovoj utakmici bio lišen pomoći svoga ponajboljeg igrača Mariana Hosse koji se ozlijedio na zagrijavanju i još uvijek nije poznato hoće li biti spreman za četvrti ogled koji je na rasporedu u srijedu, također u Bostonu. Prvak će postati momčad koja dođe do četiri pobjede.

NHL
Doigravanje
Boston Chicago 2:0
trenutni rezultat 2:1 sljedeća ut. 19.6.