Minnesota slavila

Boston dobio Atlantu i ostvario najdulji aktivni pobjednički niz u NBA ligi; pogledajte kako Jayson Tatum dominira

14.02.2022 u 09:07

Bionic
Reading

Košarkaši Bostona svladali su kao domaćini Atlanta Hawkse sa 105:95, a Minnesota je slavila na gostovanju kod Indiana Pacersa sa 129:120 u jedine dvije utakmice koje su u nedjelju odigrane u NBA ligi

Celticsi su ostvarili osmu uzastopnu pobjedu i trenutačno imaju najdulji aktivni pobjednički niz. No, Atlanta je u prvom poluvremenu bila mnogo bolja, u prvoj četrtini imala i 15 koševa prednosti, ali se u igri gostiju dogodio pad u drugo poluvremenu što je Boston iskoristio i na kraju došao do prilično uvjerljive pobjede.

Jayson Tatum je predvodio pobjednike sa 38 koševa i 10 skokova. Jaylen Brown je ubacio 17 poena uz desvet skokova, a Marcus Smart je spojio 13 koševa i sedam asistencija.

Trae Young je sa 30 poena i 10 asistencija bio najbolji igrač Hawksa, za koje je Bogdan Bogdanović ubacio 26 koševa.

Indiana Pacersi su protiv Minnesota Timberwolvesa u prvoj četvrtini došli do 10 koševa prednosti, ali se ona istopila vrlo brzo istopila te su gosti već sredinom druge četvrtine od -10 došli do +10. Indiana je početkom zadnje četvrtine uspjela doći na samo dva koša zaostatka, ali bliže od toga domaća momčad nije stigla i tako je doživjela šesti uzastopni poraz.

Najbolji strijelac Timberwolvesa bio je Anthony Edwards sa 37 koševa. D'Angelo Russell je ubacio 23 poena uz šest asistencija, a Karl-Anthony Towns je imao 15 koševa i 13 skokova za pobjednike.

Kod Indiane je novopridošli razigravač iz Sacramenta Tyrese Haliburton postigao 22 koša i podijelio 16 asistencija. Oshae Brissett je uz 22 poena imao i 13 skokova, a 21 koš postigao je Lance Stephenson.

Pacersi su pogodili samo 13 trica iz 45 pokušaja, dok je Minnesota za 18 pogođenih trica trebala samo 34 dalekometna šuta.