JAPANAC DONIO 18 MILIJUNA FUNTI

Borussijina enormna zarada - Kagawa u Unitedu

05.06.2012 u 11:46

Bionic
Reading

Nakon dugih pregovora Manchester United i Borussia Dortmund usuglasili su stavove oko transfera Shinjija Kagawe, pa bi Japanac iz njemačkog prvaka na Old Trafford trebao preseliti za odštetu od 18 milijuna funti

Od kako je još tjekom proljetnog dijela prvenstva u Bundesligi Kagawa odbio potpisati novi ugovor s Borussijom, javno je za japanskim ofenzivnim veznjakom obznanjen interes Manchester Uniteda. Pregovori između klubova trajali su tjednima. Prvotnu ponudu od 14.6 milijuna funti njemački je klub odbio, a sada su se pregovarački timovi 'našli' na oko 18 milijuna funti, barem prema pisanju engleskog The Guardiana.

'Manchester United je oduševljen da može potvrditi dogovor s Borussijom Dortmund oko transfera Shinjija Kagawe. Preostalo je još da igrač obavi liječnički pregled i izvadi radnu dozvolu oko čega ne bi trebalo biti problema. Svi poslovi oko ovog transfera biti će zgotovljeni do kraja lipnja, a sve financijske detalje transfera objaviti ćemo u idućim danima', stoji u priopćenju engleskog viceprvaka.

Koliko je sjajan posao odradila Borussija svjedoči podatak da su japanskog reprezentativca doveli iz Cerezo Osake 2010. godine za samo oko 250.000 funti, a sada su ga uspješno 'proslijedili' Unitedu za 18 milijuna britanskih novčanih jedinica.

Kagawa je u zadnjoj sezoni koju je proveo u momčadi osvajača dvostruke njemačke krune odigrao 37 utakmica i pritom postigao, za veznjaka, impresivnih 14 pogodaka.