LIGA PRVAKA

Borussia u naletu, Juventus kod kuće bez poraza

24.02.2015 u 09:29

Bionic
Reading

U Torinu se igra prva utakmica osmine finala Lige prvaka u kojoj će se obračunati zvijezde Juventusa i Borussije Dortmund (20:45, Arenasport 1). Nema sumnje kako nas čeka pravi spektakl…

Talijani su u zadnja četiri ligaška kola dva puta remizirali, no srećom po njih nemaju pravog konkurenta u borbi za naslov. Mogući pad forme probat će iskoristiti gosti koji su nanizali tri pobjede uz odlična napadačka izdanja.

Bez obzira na dva remija u posljednja četiri kola Serie A, Juventus je odlično iskoristio lošu formu Rome čime je stekao velikih 9 bodova prednosti nad jedinim ozbiljnim rivalom za osvajanje naslova prvaka Italije. Omogućilo je to treneru Allegriju da se u potpunosti fokusira na pokušaj ostvarenja boljih europskih rezultata od svog prethodnika Contea. Allegrija može brinuti nešto slabija forma njegove obrane koja je u posljednja tri kola dozvolila četiri gola suparnicima, no rezultati Juventusa zbog toga nisu patili.

U Torinu je Juventus izgubio tek dva puta u Ligi prvaka u posljednjih 10 godina, a zanimljivo je da je oba puta od "stare dame" bolji bio Bayern. Sada na Juventus Arenu stiže ponovno njemački suparnik, no svima je u Torinu jasno da se aktualna momčad Borussije ne može usporediti s bavarskim gigantom.

Iako Juventus ne briljira posljednjih tjedana, Allegriju ne manjka samopouzdanja pred susret s Borussijom:

'Slijedi nam teška utakmica, no imamo dvije utakmice s Borussijom pred nama stoga moramo igrati s mnogo ravnoteže, pogotovo jer igramo s ekipom koja ima veliko europsko iskustvo. Mi smo u vrlo dobroj formi, no i Borussija se vratila na pravi put. Nisam zabrinut, uvjeren sam da će momčad odraditi veliku utakmicu. Vjerujem da nas čekaju dvije odlične utakmice, te očekujem da će odluka o prolasku pasti tek u posljednjim minutama uzvrata.'

Kako i gdje gledati Ligu prvaka

Osim na MAXtv-u (Arenasport) utakmice Lige prvaka možete gledati i na pay per view online servisu Match.tportal.hr. Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala.

Najveći problem za Allegrija glede izostanaka je upitnik kraj mogućnosti nastupa ofenzivnog veznjaka Vidala. Čileanac je zbog lakše ozljede propustio posljednji prvenstveni ogled s Atalantom i upitno je hoće li moći biti u potpunosti spreman za nastup protiv Borussije. Ukoliko ne bude mogao zaigrati na njegovoj će poziciji iza isturenih napadača Morate i Teveza biti Pereyra. Kod Juventusa već neko vrijeme problema s ozljedama imaju bek Asamoah, veznjaci Romulo i Marrone, te napadač Matri.

Dugo smo čekali Borussiju da zaigra u skladu s očekivanjima i mogućnostima te se čini kako smo to napokon i dobili. Nijemci su na početku sezone impresivnim partijama u LP-u pokazali potencijal, no u prvenstvu su se jako mučili. Podatak da su nakon više od pola prvenstva bili zadnji na ljestvici govori više nego dovoljno. No, sada su nanizali tri pobjede uz odlična napadačka izdanja (10 postignutih golova) te s dosta samopouzdanja dolaze u Torino.

'Čim se među igrače vratilo samopouzdanje, došli su i rezultati. Tijekom zimske stanke smo imali prilike popraviti neke stvari u našoj igri, no problemi su bili isključivo mentalne prirode. Nadam se da su sada iza nas', rekao je trener Klopp u najavi utakmice.

U odnosu na zadnju utakmicu sa Stuttgartom, najavljeno je nekoliko promjena u početnom sastavu. Hummels je potpuno spreman te bi mogao zaigrati umjesto Subotića u paru sa Sokratisom. Kampl je upitan zbog lakše ozljede, te bi na toj poziciji mogao krenuti Poljak Błaszczykowski. Iako se Armenac Mkhitaryan čini logičnom zamjenom (ušao i protiv Stuttgarta umjesto Slovenca), poljski veznjak ipak ima nešto više defanzivnih kvaliteta koje bi danas mogle biti potrebnije. Zbog istog razloga bi na poziciji centralnog veznog uz Gundogana mogao krenuti Bender umjesto Sahina

'Juventus je odlična momčad, no nemojte ni nas gledati kao na ekipu koja se bori za ostanak u Bundesligi. Mi smo isto jako dobri', dodao je Klopp na kraju.

Vrijedi još dodati kako zbog ozljede nema sigurno Grosskreutza, ozljede muče Durma i Kehla.