CITY ISPAO!

Borussia, Real Madrid, Schalke i Arsenal osigurali prolaz

21.11.2012 u 22:55

Bionic
Reading

Borussia Dortmund je laganom 4-0 pobjedom na amsterdamskoj Areni osigurala plasman u osminu finala najprestižnijeg nogometnog natjecanja Lige prvaka, a isto su pobjedama ostvarili Schalke 04 i Arsenal, te Real Madrid remijem u Manchesteru

Njemački prvak je do poluvremena pogocima Marca Reusa, Marija Götzea i Roberta Lewandowskog riješio pitanje pobjednika u susretu skupine D, te ujedno nanio Ajaxu i najteži 'poraz' do poluvremena u klupskoj povijesti Lige prvaka. Naime, nikada prije Ajax na poluvremenu utakmice u LP nije primio tri pogotka.

U 8. je minuti prvog dijela Götze po desnoj strani uposlio Reusa, a ovaj iskosa s ruba peteraca poslao loptu ispod vratara Vermeera. Götze se u 36. minuti i sam upisao u strijelce kada je iskoristio dodavanje Nevena Subotića i zabio za 2-0, a konačnih 3-0 na poluvremenu postavio je Poljak Lewandoswski, nakon što je u mrežu pospremio jedan 'otpadak' vratara Vermeera.

U nastavku je, točnije u 63. minuti u igru ušao Ivan Perišić, a četiri minute kasnije Lewandowski je svojim drugim pogotkom, nakon dodavanja Götzea, zabio za 4-0. Konačnih 4-1 postavio je Daniel Hoesen u 86. minuti utakmice, uz pomoć Subotića kojeg je lopta na putu do mreže dirala i neobranjivo završila iza leđa Weidenfellera.

Real Madrid je u Manchesteru, u 100. utakmici Josea Mourinha na trenerskoj klupi u Ligi prvaka, odigrao sa Cityjem 1-1, čime je osigurao prolazak u osminu finala natjecanja. Luka Modrić započeo je utakmicu u redovima 'kraljevskog kluba', te je bio pokretač akcije za vodeći pogodak Reala.

Modrić je poslao loptu na desnu stranu Realova napada gdje ju je prihvatio Angel Di Maria, a potom ju lijevom nogom ubacio u kazneni prostor 'građana'. Karim Benzema našao se sam 'kao duh' na petercu Cityja, nakon zakašnjele reakcije Maicona, te lakoćom matirao Joea Harta za vodstvo 1-0.

Imao je Real prilika do poluvremena povećati vodstvo, ali je lob Cristiana Ronalda s gol-crte izbacio Kompany, dok se Sami Khedira spetljao u izlasku jedan na jedan s Hartom, te nije uspio uputiti udarac.

U nastavku je City bio daleko bliže pogotku, a zabio ga je tek uz sudačku pomoć u 73. minuti. Alvaro Arbeloa 'srušio' je u kaznenom prostoru napadača 'građana' Sergija Agüera i Gianluca Rocchi je iste sekunde pokazao na bijelu točku. Precizan je s iste bio upravo Argentinac Agüero.

Promjena rezultata do kraja nije bila, baš kao ni pravih prilika. Remi je istovremeno značio ispadanje Cityja iz Lige prvaka, te prolazak Reala u nokaut fazu natjecanja.

Recimo i da je Modrić igru napustio u 68. minuti, a na travnjaku ga je zamijenio Jose Callejon.


U skupini B Schalke je minimalnom pobjedom (1-0) u Gelsenkirchenu nad grčkim Olympiakosom osigurao prolaz sebi, ali i engleskom Arsenalu, koji je pak u Londonu slavio protiv već praktički otpisanog Montpelliera.

Strijelac jedinog, ali zato prekrasnog pogotka bio je Christian Fuchs u 77. minuti susreta. Nijemac je s otprilike 35 metara lijevom nogom savršeno naciljao donji lijevi kut vratara Carrolla.

Arsenal je u Londonu dugo lomio otpor francuskog prvaka, a vrata gostiju 'otključao' je Jack Wilshere u 49. minuti. Glavom je Olivier Giroud spustio loptu za Wilshere koji nakon 725 dana zabija svoj prvi pogodak u službenim utakmicama za 'topnike'. Konačnih 2-0 postavio je prekrasnim pogotkom Lukas Podolski u 63. minuti. Nijemac je poslao povratnu loptu s lijeve strane šesnaesterca za Girouda, ovaj mu je odmah prebacivanjem obrambenog igrača vraća u kazneni prostor, a Podolski lijevom nogom iz prve zakucava loptu pod gredu!