GLAVU GORE

Borna ostao bez nagrade, ali pokazao zašto će biti velik

26.07.2014 u 11:33

Bionic
Reading

Borna Ćorić je imao veliki priliku koju je trebao iskoristiti i ući u polufinale ATP turnira u Umagu. Ali u porazu, i više nego u eventualnoj 'glatkoj 'pobjedi pokazao je zašto je predodređen za velike teniske dosege

20. tenisač svijeta Fabio Fognini sinoć je nakon teniskog maratona svladao 17-godišnjeg Bornu Ćorića i ušao u polufinale Umaga, no taj meč puno će dulje pamtiti hrvatski biser.

Sjajni zemljaš Fognini je poznat i kao igrač koji ima problema s koncentracijom. Potone ako zagusti, što je često snažno oružje njegovih protivnika. Umalo mu se isto dogodilo i sinoć. Za njegovu psihu je bilo previše gledati kako mu maloljetni Hrvat 'veže' šest gemova i vodi 7:5, 2:0 na turniru na kojemu je računao na plasman u finale.

Taj ključan gem meča otvorio je duplom servis pogreškom i bio je, boksačkim rječnikom, na konopcima... No, tada je Borna mladenački zbrzao dva poena i vratio mirnoću u olujnog Talijana. Tada je krenula prava teniska bitka i Borna je bio spreman.


Slomio je mladog Ćorića u tie breaku trećeg seta, krenula je serija breakova u odlučujućoj dionici i iskusniji Fognini s bolje je pozicije ušao u završnicu meča. No, Ćorić je puna dva i pol sata pokazivao raskoš svog talenta (i nedostatke na kojima će najviše morati raditi) i tada već sjajnom Fogniniju, koji je posve namjestio ruku i počeo igrati u skladu s renomeom, pružao otpor do samoga kraja. Točnije, dok ga u posljednjem gemu nisu slomili grčevi u nozi.

Trčao je i kroz grčeve, koliko je mogao. Bodrio se nakon svakog važnijeg poena. Nanjušio je priliku karijere i kroz navalu adrenalina pokazao svima koliki se borac krije u njemu. Bekend mu je već danas sjajno oružje, servis sinoć nije funkcionirao na vrhunskoj razini ali je već ranije pokazao da ga ima. Trčati može satima i nije sklon oscilacijama u igri... Mladića kojega teniski znalci u svijetu zovu 'baby Rafa' sinoć je pokazao na što misle, takvi kao što je on uvijek će ispuniti svoj maksimum. A talent je na vrlo visokoj razini... Neozbiljno je tako mladom i neafirmiranom igraču predskazivati napad na sam vrh ili nešto slično, ali Borna je sposoban i na svim razinama spreman uz puno, puno rada postati teniska zvijezda.

Šteta što nije ušao u finale i osvojio dodatnih 45 bodova na ATP ljestvici (gdje će od ponedjeljka prvi puta ući  među najboljih 200), ali u ovom porazu je pokazao više šampionskih kvaliteta nego bi to bio slučaj da je Fognini u drugom setu 'pukao' i na kraju poklonio meč mladom lavu. Ima vremena, bit će velikih pobjeda.

Snimka čitavog meča četvrtfinala Umaga