ATP Dubai

Borna Ćorić u prvom kolu izbacio Čeha, a u drugom kolu čeka ga još jedan

26.02.2019 u 21:31

Bionic
Reading

Nakon što je u prvom kolu ispao Marin Čilić, u pojedničanoj konkurenciji na jakom ATP turniru u Dubaiju ostao je samo Borna Ćorić. Suparnik Ćoriću bio je Čeh Jiri Vesely, a hrvatski je tensiač slavio 7:5, 3:6, 7:6 (4)

Borna Ćorić nastavlja svoju dominaciju u ogledima s tri godine starijim češkim tenisačem, koji sigurno nakon spomena prezimena Ćorića nije baš - Vesely.

Jer u šest međusobnih ogleda, Ćorić je upisao pet pobjeda. Osim u jednom ogledu, 2017. godine u Budimpešti, kada je slavio Vesely, ovo je za Ćorića bio najneizvjesniji ogled. Jer oba su tenisača imala osvojena po jedan set, a o pobjedniku trećeg, koji je jamčio prolazak u drugo kolo, odlučivalo se u tie-breaku.

Na našu sreću, Ćorić je imao više koncentracije i uspio je dobiti i 13. game. Makar je već bila ponoć u Dubaiju, ostalo mu je snage iako se igralo gotovo tri sata.

Ćorić je u 1. kolu trebao igrati protiv Kazahstanca Mihaila Kukuškina, koji je otkazao u zadnji tren zbog ozljede, pa je umjesto njega uskočio sretni gubitnik iz kvalifikacija Jiri Vesely.

Kasnim breakom, kod 5:5, Ćorić je stekao prednost a potom na svoj servis i osvojio prvi set, ali u drugom setu, nakon što je propustio priliku za break u prvom gemu, gubi svoj servis i Vesely uspijeva poravnati na 1:1 u setovima.

U odlučujućem, trećem setu, obojica su držali svoje servise i odluka je pala u tie-breaku. Kod Ćorićeva vodstva 5:4 Vesely je imao dva servisa, ali niti jednog nije iskoristio i hrvatski igrač izborio je drugo kolo, gdje ga čeka još Čeh, Tomas Berdych (ATP - 88), nekad četvrti tenisač svijeta i finalist Wimbledona iz 2010. godine.