ATP Miami

Borna Ćorić morao čestitati osam godina starijem Francuzu

27.03.2017 u 21:58

Bionic
Reading

Mladi hrvatski tenisač Borna Ćorić nije uspio proći u osminu finala jakog ATP turnira u Miamiju. Bolji od 20-godišnjeg Zagrepčanina bio je osam godina stariji Francuz Mannarino koji je slavio 6:4, 2:6, 7:6 (3)

U dvoboju punom preokreta na kraju je kao pobjednik izašao 28-godišnji Francuz iako je propustio meč-loptu pri vodstvu 5:3.

Nakon što su i Ćortić i Mannarino u svojim drugim servis-gemovima u meču spasili po 'break-loptu', oba igrača su izgubila svoj početni udarac kada su po treći puta servirali u susretu. Nažalost, Ćorić je kod rezultata 3:3 još jednom pokleknuo na svom servisu, a Francuz mu potom više nije dopustio povratak u prvi set.

Nakon gubitka prve dionice igre Ćorić se na nekoliko minuta povukao u svlačionicu gdje se uspio pribrati. U prvoj igri drugog seta izvukao je čak tri 'break-lopte', na prvu je Mannarino zamalo promašio, no drugu i treću je naš mladi igrač spasio odličnim udarcima. Potom je Francuz počeo sve više griješiti, a te su ga greške koštale gubitka servisa u šestoj i osmoj igri drugog seta koji je stoga pripao Ćoriću sa 6:2.

No, takva igra je potrajala samo do trećeg gema trećeg seta, a zatim je Ćorić vlastitom neaktivnosti vratio Mannarina 'u udarac', Francuz se ograničio na držanje lopte u igri, dok je Ćorić promašajima donirao suparniku 'break'. Kod vodstva Mannarina 4:2 Ćorić je uspio spasiti 15:40, a kod 5:3 i meč-loptu Francuza da bi u trenucima kada je Mannarino servirao za meč Ćorić s nekoliko odličnih poteza uspio vratiti 'break' za 5:5. Posebno je efektan bio bekhend u sam kut igrališta kojim je realizirao 'break-loptu'.

Kod vodstva 6:5 Ćorić je stigao i na dva poena od pobjede povevši sa 15:30 na servis Mannarina, no nije upio osigurati i meč-loptu. I kada se očekivalo da će Ćorić u 'tie-breaku' imati zamah, dogodilo se suprotno, Mannarino je poveo sa 4:0 i praktički osigurao pobjedu. No, kod 4:1 Francuz je napravio dvostruku servis pogrešku, a kod 4:2 je poslao volej u aut i u potpunosti vratio Ćorića u igru. Nažalost, Ćorić je uzvratio s dva izgubljena poena zaredom na vlastitom početnom udarcu, a Mannarino novu šansu za pobjedu nije propustio.