ATLETICU POBJEDA 2:0

Bolno Barcelonino prizemljenje u Madridu!

13.04.2016 u 22:55

  • +19

Liga prvaka 13.04.

Izvor: Reuters / Autor: reuters

Bionic
Reading

Nakon pobjede 2:1 u Barceloni, katalonski je sastav preležerno ušao u uzvratni dvoboj s 'ratničkim' Atleticom. I takav se pristup na kraju Enriqueovoj momčadi osvetio jer kada je Griezmann zabio za 2:0 ostalo je premalo vremena za veći preokret

Atletico je izbacio europskog prvaka i to potpuno zasluženo, s 2:0 na svom Calderonu protiv Barcelone, koja je izgubila i treću utakmicu zaredom i potvrdila da je u velikoj krizi. Ratnička momčad Diega Simeonea iskoristila je sve slabosti Barcelone, koja do same završnice gotovo da nije ozbiljnije zaprijetila golu domaćina.

U samoj završnici talijanski sudac je imao dvije velike pogreške - prvo nije isključio Iniestu zbog namjernog igranja rukom, a potom u 90. minuti nije dosudio očiti jedanaesterac za Katalonce. Ispadanjem Barcelone nastavlja se nevjerojatni niz u Ligi prvaka u kojem prvak nikako da obrani naslov sljedeće godine.

Atletico je sjajno odigrao prvo poluvrijeme u kojem je Barcelona bila poptuno beskrvna i bezopasna. Već u 3. minuti Gabi je iz izgledne pozicije odapeo tik iznad grede, a domaćini su svoju borbenost i puno bolju igru od europskog prvaka naplatili u 36. minuti. Saul je uputio precizan centaršut koji je Francuz Griezmann glavom proslijedio neobranjivo u sami kut Barcinih vrata.


Antoine Griezmann Goal HD - Atletico Madrid 1-0...by direct-goal
Tek u 42. minuti Barcelona je uputila prvi udarac na vrata, Neymarev udarac je bio precizan, ali nedovoljno snažan za Slovenca Oblaka. U 44. minuti Carrasco je u velikoj prilici, a njegov šut kroti Ter Stegen. U 53. minuti Barcelona je imala puno sreće jer branič Atletica Lucas glavom pogađa gredu, a u 61. minuti Griezmann ide sam na vrata Barcelone, ali loše šutira.

Barcelona je u završnici krenula po gol, a u 87. minuti Atletico je napravio kontru, koju je u kaznenom prostoru Iniesta zaustavio rukom, a talijanski sudac je dosudio penal. Griezmann je bio siguran s 'bijele točke' i Atletico je došao do nevjerojatnih 2:0.


Antoine Griezmann 2 nd Goal Atletico Madrid 2...by goals5
U 90. minuti sudac Rizzoli je oštetio Barcelonu nakon igranja rukom Gabia očito u kaznenom prostoru, no sudac je dosudio slobodan udarac, a ne penal. Udarac Messia iz slobodnog udarca otišao je iznad vrata, kao i šanse Barcelone da izbjegne ispadanje.

Liga prvaka, Završnica

Atletico Madrid 2 0 Barcelona
<

Strijelci

1:0 A. Griezmann (11m, 88')

Sastavi

J. Oblak M. ter Stegen
D. Godín G. Pique
L. Filipe D. Alves (65' S. Roberto)
L. Hernández J. Mascherano
Juanfran J. Alba
Koke I. Rakitić (64' A. Turan)
A. Fernández (90' S. Savic) S. Busquets
Gabi A. Iniesta
S. Ńíguez Esclapez L. Suárez
A. Griezmann (90' Ă. Correa) L. Messi
Y. Ferreira-Carrasco (74' Thomas) Neymar

Žuti kartoni

Gabi 68'
D. Godín 85'
Koke 90'
Ă. Correa 90'