POSRNULI NETSI

Bojan Bogdanović pred novim izazovom uoči ugovora karijere

18.04.2016 u 16:05

Bionic
Reading

Sadašnji pomoćni trener Atlanta Hawksa Kenny Atkinson bit će novi glavni trener Brooklyn Netsa, objavili su američki mediji. Tako su Netsi, koji su u planu imali dovesti neko zvučno ime, ipak odabrali opciju mladog trenera koji se tek treba dokazati

Iz kluba u kojem Bojan Bogdanović ulazi u posljednju sezonu aktualnog, trogodišnjeg ugovora, potvrdu dogovora s Atkinsonom objavio je glavni menadžer Sean Marks koji je vodio pregovore. Stoga je jasno kako je pred Bogdanovićem novi izazov jer sezona 2016/17. mogla bi mu se pokazati kao ključna u nastavku karijere. Ako nastavi napredovati i nametne se novom treneru kao igrač koji svake večeri može ubaciti 15-20 koševa našeg igrača čeka potpisivanje višegodišnja ugovora vrijednog od 7 do 11 milijuna dolara po sezoni čime bi postao najbolje plaćeni Hrvat.

'Uzbuđeni smo što možemo objaviti da je Kenny Atkinson naš novi glavni trener i poželjeti njemu i njegovoj obitelji dobrodošlicu u Brooklyn', izjavio je Marks, ali nije objavio detalje ugovora.

'Vjerujemo da Kennyjeva temeljna načela, karakter vođe, komunikacijske sposobnosti i ogromno iskustvo u razvoju igrača savršeno odgovaraju onome što stvaramo u Brooklynu', dodao je Marks koji je time ostvario svoju želju za imenovanjem novog stručnog stožera mjesecima prije početka prijelaznog roka u kojem će Netsi biti vrlo aktivni.

Atkinson je 48-godišnji trener s bogatim europskim igračkim iskustvom u Španjolskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Italiji i Nizozemskoj, a trenersku je karijeru započeo 2004. godine u pariškom Racingu te nastavio u NBA-u kao pomoćni trener u New York Knicksima (2008. - 2012.) i Atlanti. Ujedno, Atkinson je i izbornik reprezentacije Dominikanske Republike, u kojoj igra centar Atlante Al Horford koji će ovog ljeta biti slobodan igrač.

Svoju novu dužnost Atkinson će preuzeti kad Atlanta završi nastup u ovogodišnjem doigravanju u koje su krenuli tijesnom domaćom pobjedom nad Bostonom.

'Počašćen sam time što sam imenovan glavnim trenerom Brooklyn Netsa kojima se želim zahvaliti za pruženu priliku. Iako s nestrpljenjem čekam početak rada s Netsima, ostajem predan svojem trenerskom poslu i obvezama u Hawksima do kraja doigravanja', u objavi za medije izjavio je Kenny Atkinson

On će biti treći trener Bojana Bogdanovića u Brooklynu. Hrvatskog reprezentativca je od dolaska u Netse do siječnja ove godine vodio Lionel Hollins, a nakon što je Hollinsu uručen otkaz, naslijedio ga je njegov pomoćnik Tony Brown