SPREMAN ZA EUROBASKET

Bojan Bogdanović kazao najveću istinu o LeBronu Jamesu!

03.06.2015 u 10:21

Bionic
Reading

Bojan Bogdanović, uz Damjana Rudeža jedan od dva naša igrača u NBA ligi, aktivno provodi godišnji odmor u Zagrebu te uz trenera Danijela Lutza vježba na elementima koje želi poboljšati. Nakon što je izabran u drugu najbolju petorku novaka (rookie) sada želi otići korak dalje u najjačoj ligi na svijetu. Ali prije povratka na NBA parkete čeka ga Eurobasket početkom rujna. Naravno, prije toga uživat će u NBA finalu te vjeruje da će LeBron James opet otići do kraja. U razgovoru za tportal.hr dotakao se i drugih tema...

Nakon što su Bogdanovićevi Brooklyn Netsi ispali iz play-offa krajem travnja je i službeno započeo godišnji odmor 26-godišnjeg Mostarca.

'Plan je bio da se odmorim 10-ak dana te nakon toga nastavim trenirati. Iskreno, prvi puta nakon 15. godine imam ovako dugačak godišnji odmor. Trenutačno treniram u Zagrebu uz Danijela Lutza i taj dio će trajati još 15-ak dana. Poslije toga slijedi pravi godišnji odmor od minimalno 20 dana i plan je da baš ništa ne radim', kazao je za tportal.hr Bogdanović.

Gdje ćete provesti najveći dio odmora?

Još ne znam, idem od dana do dana. Stvarno imam puno vremena, a kako sada stvari stoje, vjerojatno ću ploviti uzduž jadranske obale i posjetiti sve naše veće otoke. Nakon odmora ću početi trenirati kako bih 1. kolovoza potpuno spreman stigao na pripreme hrvatske reprezentacije.

Jedna od skupina Eurobasketa igra se u Zagrebu. Nadate li se krcatoj zagrebačkoj Areni, kao u legendarnom finalu 2010, kada je Cibona pred 16.000 ljudi igrala protiv Partizana?

Svakom igraču puna dvorana puno znači i zaista bi bilo lijepo da sve utakmice igramo pred punom zagrebačkom Arenom. Ako nas navijači budu nosili, možemo i do prvog mjesta u skupini, koje nam, uvjetno rečeno, nudi nešto lakše protivnike u drugoj fazi. Naravno, neće nam biti lako protiv Slovenije i Grčke, a ako se sve poklopi, mislim da možemo daleko. Uz Srbiju i Litvu, u krugu smo onih koji mogu iznenaditi favorite, kao što su Španjolska, Francuska i recimo Njemačka, ako budu kompletni, sa svojim NBA igračima.

Zanima nas koja je vaša prognoza NBA finala između Golden State Warriorsa i Cleveland Cavaliersa?

Prvo želim reći da sam prije početka play-offa bio uvjeren da će San Antonio Spursi braniti titulu. Nakon što su ispali od LA Clippersa bio sam uvjeren da će Golden State proći do finala. Dajem malu prednost Clevelandu jer u svojim redovima imaju četverostrukog MVP-a LeBrona Jamesa, a uz to igraju jako dobru obranu. Naravno, Clevelandu je važan igrač i playmakerKyrie Irving, kojeg muči ozljeda koljena. Ako ćemo iskreno, LeBron je sam, bez Kevina Lovea i spomenutog Irvinga, dovukao Cavse do finala preko Chicaga i Atlante, tako da ih može odvesti i do titule.

Kada govorite o LeBronu Jamesu, osjeća se veliko poštovanje...

Kada igrate protiv njega, čini se presnažan, a uz to je nevjerojatno inteligentan igrač koji čini suigrače puno boljima nego što jesu. Da LeBron dođe u bilo koju NBA momčad, odmah bi bila kandidat za titulu; eto koliko je dobar! Iskreno, uz takvog igrača bio bi užitak igrati. Naravno da bih i ja to volio jednoga dana, a tko ne bi? Pa pogledajte samo koliko otvorenih šutova imaju J.R. Smith i Shumpert. LeBron je pravi timski igrač! Da želi, svake bi večeri mogao zabiti i preko 40 koševa, daleko više od svog prosjeka, ali to ga ne zanima.

Za kraj, pitanje o reprezentaciji. Izbornika Jasmina Repešu naslijedio je Velimir Perasović, s kojim ste surađivali u Ciboni. I prije ste znali reći da je to jedino pravo rješenje.

Kod Perasovića i Radulovića, koji su bili sjajni šuteri, dobio sam nakon odlaska iz Real Madrida pravu priliku i obojica su mi jako pomogla u karijeri. Često su mi tolerirali neke tzv. divlje šutove i to mi je tada puno značilo. Perasović je sjajan trener i vrlo zahtjevan, a meni osobno sviđa se njegov način rada. Često znamo mi igrači reći da se puno više umorimo na njegovom treningu nego na utakmici.