TUČNJAVA NA PARKETU

Bogdanović uništio Boston; sjajnom Hrvatu poklonio se cijeli Washington

Bionic
Reading

Washington Wizardsi su u prvoj utakmici na domaćem terenu pobijedili Boston 116:89 i smanjili polufinalnu seriju na 1-2, a jedan od junaka pobjedničke momčadi bio je najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović

Hrvatski reprezentativac dobio je dosad najveću minutažu u dvobojima s Boston Celticsima te se odužio na ukazanom povjerenju treneru Scottu Brooksu na najbolji mogući način. Za 29 minuta na parketu ostvario je double-double učinak s 19 koševa (trice 4-7) i deset skokova, a dodao je i dvije asistencije. Čim je ušao u igru, Bogdanović je zabio tri trice u prvoj četvrtini, u kojoj je Washington ubacio čak 39 koševa, i jedan je od zaslužnijih za seriju 22:0! Sve Bogdanovićeve koševe pogledajte OVDJE.

Postoji i razlog zbog kojeg je Bogdanović dobio više minuta na parketu. Naime početkom druge četvrtine u žestokoj tučnjavi sudjelovali su Washingtonov Kelly Oubre Jr. i Bostonov Kelly Olynyk, a suigrač našeg košarkaša je isključen. Bogdanović je tako mogao biti više u igri, što se pokazalo dobitnom opcijom.

'Odlično smo odigrali i mislim da smo ovom pobjedom pokazali da možemo proći Boston. Meni je samo potrebno više minuta da mogu pomoći momčadi. Jako sam zadovoljan svojom igrom večeras', rekao je za tportal.hr Bogdanović.

Naravno, uobičajeno najbolji kod Washingtona bio je John Wall s 24 poena, osam asistencija i tri ukradene lopte. Otto Porter ubacio  je 19 uz osam skokova, a poljski centar Marcin Gortat utakmicu je završio s 13 ubačaja i čak 16 skokova.

Boston nije imao dobru napadačku večer. Prvi strijelac Celticsa bio je Al Horford s tek 16 koševa, Jae Crowder je dodao 14 (sedam skokova), a Isaiah Thomas 13 (četiri asistencije). Jedan od razloga slabije Thomasove igre jest Wall koji ga je sjajno čuvao te problemi sa zubima, zbog čega nije počeo u petorci u drugom poluvremenu. Thomas je bio potpuno dekoncentriran, iz igre je šutirao 3-8, a slobodna bacanja 7-11.

Sljedeća utakmica je u nedjelju u Washingtonu.

  • +3
Washington Wizards - Boston Celtics, 3. utakmica polufinala Izvor: Reuters / Autor: Geoff Burke

Doprvaci NBA lige Golden State Warriors povećali su prednost u seriji na 2-0 pobjedom 115:104 kod kuće nad Utah Jazzom, za koju nije igrao prvi playmaker George Hill (ozljeda nožnog palca). Izuzetno raspoložen bio je Draymond Green te je utakmicu završio s 21 pogotkom, od čega je pet trica.

Učinak do najmanje 20 koševa imali su i Kevin Durant i Stephen Curry. Durant je ubacio 25 koševa, imao 11 skokova i sedam asistencija, a Curry 23 koša i sedam asistencija. Warriorse je s klupe vodio Mike Brown jer zbog bolesti prvi trener Steve Kerr neće biti s momčadi za vrijeme utakmica...

Najbolji strijelac utakmice bio je Utahin Gordon Hayward s 33 pogotka, dok je Rudy Gobert ubacio 16 koševa i ugrabio isto toliko skokova.

Treća utakmica se igra u subotu u Salt Lake Cityju, a podatak da se niti jedna momčad u povijesti NBA lige nije vratila kada bi gubila 3-0 u seriji stvara dodatni pritisak na domaćine...

NBA liga

Doigravanje

Washington-Boston116:89
trenutni rezultat 1:2 sljedeća ut. 7.5.
Golden State-Utah115:104
trenutni rezultat 2:0 sljedeća ut. 6.5.