RUBIO JE BROJ JEDAN

Bogdanović peti najbolji mladi igrač Eurolige

22.04.2010 u 17:10

Bionic
Reading

Branič španjolskog košarkaškog prvoligaša Barcelone Ricky Rubio (19) dobitnik je trofeja za Zvijezdu u usponu koji dijeli Euroliga, a odlično peto mjesto osvojio je košarkaš Cibone Bojan Bogdanović

U izboru u kojem su glasovali najbolji europski treneri Rubio je sakupio dvostruko više bodova od igrača Partizana, Čeha Jana Veselyja. Treće mjesto osvojio je Sergio Llull iz Reala, četvrti je Andrej Voroncevič iz CSKA, dok je peto mjesto zauzeo hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović.

Euroliga je nagradu za Zvijezdu u usponu uvela 2005. godine, a prije Rubija osvajali su je Novica Veličković (2009), Danilo Gallinari (2008), Rudi Fernandez (2007), Andrea Bargnani (2006) i Erazem Lorbek (2005).

'Velika je čast dobiti ovo priznanje, posebice kada se ono dodjeljuje za dostignuća u tako kvalitetnom natjecanju kao što je Euroliga,' kazao je Rubio. Premda ima svega 19 godina Rubio je jedan od najboljih braniča u Europi. Osvojio je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama i zlatnu na prvenstvu Evrope, a trostruki je dobitnik nagrade FIBA za najboljeg igrača.