ZVIJEZDA NETSA

Bogdanović jasno poručio što misli o prilici kojoj se nisu nadali!

22.01.2016 u 09:27

Bionic
Reading

Iako je hrvatska košarkaška reprezentacija na prošlom Eurobasketu doživjela debakl, ispavši u osmini finala od Češke sa 80:59, dobit će priliku kojoj se nije nadala za tzv. popravni ispit tj. plasman na Olimpijske igre u Rio de Janeiru. Naš najbolji igrač Bojan Bogdanović mišljenja je kako je 'to odlična prilika koju moraju iskoristiti'

Kao što je poznato FIBA je odredila će se od 4. do 10. srpnja u Srbiji, Italiji i Filipinima održati kvalifikacijski turniri. Iako se još ne zna u kojoj će skupini igrati Hrvatska te tko će joj biti protivnici (ždrijeb je 26. siječnja) svi reprezentativci se slažu kako je ova prilika došla iznenada i pokušat će sve napraviti kako bi zaigrali u Riju.

Na svom Instagramu oglasio se i najbolji igrač Hrvatske Bojan Bogdanović, košarkaš NBA momčadi Brooklyn Nets koji je zbog nekoliko ozljeda te posljedica potresa mozga iz 1. kola na Eurobasketu odigrao ispod svoje razine.

'Nakon vijesti da ćemo igrati kvalifikacije za Olimpijske igre, čuo sam se sa suigračima iz reprezentacije i svi smo se složili da je to odlična prilika koju moramo iskoristiti. Samo jak timski duh nas vodi u Brazil!' napisao je 26-godišnji Mostarac Bojan Bogdanović koji u svojoj drugoj sezoni u NBA-u igra više nego dobro.

Nakon ždrijeba, kada će biti poznato koje nam reprezentacije stoje na putu za Rio, čelni ljudi Hrvatskog košarkaškog saveza trebaju što prije riješiti pitanje izbornika.

'Sredinom veljače sastat će se Stručni savjet HKS-a na temu izbornika i svi će te na vrijeme biti obaviješteni. Ne bih volio da se neka imena provlače kroz medije. Ja svog kandidata imam i to ću iznijeti na sastanku u četiri zida', kazao je Rađa.

Navodno većina igrača ne bi imala ništa protiv da izbornik i dalje bude Velimir Perasović za kojeg kažu 'kako je najmanje kriv za debakl protiv Češke'.

Tako će Bogdanović, Šarić, Hezonja, Tomić, Simon i društvo imati priliku za iskupljenje. Podatak kako na Olimpijskim igrama sudjeluje svega 12 reprezentacija dovoljno govori koliko je teško stići na smotru na kojoj će glavni kandidat za zlato biti američki Dream Team s 12 zvijezda NBA.