U ŽIVOTNOJ FORMI

Bogdanović iznenadio odgovorom o Draženu; dotakao se i Hrvatske!

16.03.2016 u 12:12

Bionic
Reading

Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović dugo će pamtiti 15. ožujka 2016., kada je u dresu Brooklyn Netsa ubacio Philadelphia 76ersima čak 44 koša, čime je izjednačio rekord Dražena Petrovića star 23 godine. Nakon utakmice prve dojmove iznio je i za tportal.hr…

Vijest kako je izjednačio Draženov rekord 26-godišnji Bogdanović doznao je tek nakon utakmice. Draženova 44 koša pogledajte OVDJE.

'Iskreno, naježio sam se kada sam saznao da sam se izjednačio s Draženom! Mislio sam da je on zabio više od 44, ali eto ispalo je da sam zabio jednak broj koševa kao on protiv Houston Rocketsa', kazao je vidno uzbuđeni Bogdanović, Mostarac koji je odlaskom veterana Joea Johnsona u Miami Heat dobio puno veću slobodu u igri, ali i stekao povjerenje suigrača.

Neke je njegov iskren odgovor, jer nije znao koliko je Dražen najviše zabio u NBA karijeri, malo iznenadio. Naravno, Bogdanović vjerojatno nije znao da je od europskih igrača rekorder Tony Parker sa 55 koševa te da je bio vrlo blizu 46 koševa koliko je zabio Pau Gasol.

'Nakon utakmice sam američkim novinarima kazao kako sam odmah poslije prve četvrtine shvatio da bi ovo mogla biti moja rekordna večer u NBA-u. Kako me krenulo, želja mi je bila prebaciti brojku od 50 koševa, ali i ovako je više nego dobro ispalo', dodao je Bogdanović, igrač kojeg od dolaska u Netse u ljeto 2014. prati sjena Dražena Petrovića, njegovog najvećeg košarkaškog uzora, čijem se dresu NETS 3 poklanja svaki puta kada kroči u dvoranu Brooklyna ili trening centar Netsa.

'Iznimno sam ponosan na sebe što me netko stavlja u istu rečenicu s legendom kao što je Dražen. To mi puno znači i daje mi dodatno na samopouzdanju', dodao je Bogdanović, a sezona mu završava u tjednu u kojem će proslaviti 27. rođendan (rođen je 18. travnja, op.a.) jer njegovi Netsi sigurno neće igrati u play-offu.

S obzirom da vam sezona ubrzo završava, možemo li se nadati da u ovoj formi nastavite igrati u dresu hrvatske reprezentacije u srpnju, kada vas čekaju dodatne kvalifikacije za Olimpijske igre?

'Odavno sam shvatio da je zdravlje najvažnije i iskreno ništa drugo ne tražim. Za sve ostalo ćemo lako… Kada je reprezentacija u pitanju, nadam se da ću ovog ljeta, kada nas čekaju dodatne kvalifikacije u Torinu, imati više sreće s ozljedama. Želja mi je da na terenu, u dresu Hrvatske, napokon pokažem sve ono što nisam mogao u prethodnim utakmicama na Eurobasketu!', završio je Bogdanović, a na temu novog izbornika nije imao što reći nakon što je 'njegov favorit Perasović dobio zabranu kluba'.