NBA LAUREATI

Bogdanović i Nurkić uvršteni u drugu rookie petorku

19.05.2015 u 12:33

Bionic
Reading

Hrvatski košarkaši reprezentativac i igrač Brooklyn Netsa Bojan Bogdanović izabran je u drugu najbolju petorku novaka u NBA ligi.

Bogdanović je dobio ukupno 107 bodova, a od 130 glasača njih sedam mu je dodijelilo mjesto u prvoj petorci. U svojoj prvoj sezoni u Netsima Bogdanović je imao prosjek od 9 poena po utakmici, 2, 7 skokova i 0,9 asistencija, a u travnju je izabran za "rookieja" mjeseca u Istočnoj konferenciji NBA lige.

Kanađanin Andrew Wiggins iz Minnesote, koji je izabran za najboljeg novaka u prošloj sezoni, jedini je igrač koji je dobio svih 130 glasova za mjesto u prvoj petorci. Uz njega su u prvu "rookie" postavu izabrani Nikola Mirotić iz Chicaga (128 glasova, 258 bodova), Nerlens Noel iz Philadelphije (125 glasova, 252 boda), Elfrid Payton iz Orlanda (121 glas, 250 bodova) i Jordan Clarkson iz LA Lakersa (74 glasa, 200 bodova).

Uz Bogdanovića drugu petorku čine Marcus Smart iz Bostona (28 glasova, 142 boda), Zach LaVine iz Minnesote (22 glasa, 135 bodova), bivši centar Cedevite Jusuf Nurkić iz Denvera (tri glasa, 97 bodova) i Langston Galloway in New Yorka (sedam glasova, 72 boda).

Glasači su birali desetoricu igrača, petoricu za prvu i petoricu drugu za drugu postavu, a pritom nisu morali paziti na njihove pozicije u momčadima. Glas za prvu petorku je vrijedio dva boda, a za drugu petorku jedan. Na popisu od 31 igrača koji su dobili barem jedan bod našao se i drugi hrvatski reprezentativac Damjan Rudež iz Indiane, kojeg su trojica glasača uvrstila u drugu "rookie" postavu sezone.