poslali ponudu u torino

Bogatim gazdama PSG-a naslov prvaka nije dovoljan, a umjesto Tuchela dolazi trofejni Talijan

06.05.2019 u 14:37

Bionic
Reading

Nakon neuvjerljive sezone u kojoj je PSG osvojio samo naslov prvaka Francuske, njemački stručnjak Thomas Tuchel se nalazi na rubu otkaza, a vodstvo pariškog kluba želi angažirati Talijana Massimiliana Allegrija.

PSG je osigurao drugi uzastopni naslov prvaka Le Championnata, te šesti u posljednjih sedam godina, no Tuchel je ugrozio svoju poziciju bez obzira na osvojenu krunu.

Bogati pariški klub je ove sezone osvojio samo jedan trofej, dok je ostao bez oba francuska Kupa, a niti ove sezone nije napravljen iskorak u Ligi prvaka.

  • +4
PSG - Manchester United; Liga prvaka; 6.3.2019. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

PSG je francuskom Kupu izgubio u finalu od Rennesa, u Liga kupu je ispao u četvrtfinalu od Guingampa koji seli u drugu ligu, dok je u osmini finala Lige prvaka ispao od Manchester Uniteda premda je u prvom susretu slavio na Old Traffordu sa 2:0, no 'Crveni vragovi' su na Parku prinčeva pobijedili sa 3:1.

U zadnjih sedam susreta u svim natjecanjima PSG je upisao samo jednu pobjedu, a poziciju njemačkog stručnjaka otežava i njegov sukob sa sportskim direktorom Anterom Henriqueom.

Talijanski mediji navode kako je vodstvo PSG-a već stupilo u kontakt sa 51-godišnjim Allegrijem koji od 2014. vodi Juventus i na klupi torinske 'Stare dame' je osvojio pet uzastopnih naslova talijanskog prvaka, četiri talijanska Kupa, dva talijanska Superkupa i igrao dva finala Lige prvaka u kojima je poražen od Barcelona (2015) i Real Madrida (2017).

Allegri je blizu potpisa novog ugovora za Juve, no sada se u igru uključio i PSG