NOGOMETNA LOGIKA

Boban objasnio Manciniju zašto Perišić mora igrati

17.02.2016 u 10:41

Bionic
Reading

Stručni komentator talijanskog Sky Sportsa Zvonimir Boban nije mogao prihvatiti činjenicu da hrvatski reprezentativac Ivan Perišić nije bio u početnom sastavu trenera Mancinija u iznimno važnom dvoboju u Firenzi

Inter je nastavio svoj 'hod po trnju' u talijanskoj Serie A. Nekadašnji lideri pali su porazom od Fiorentine 2:1 na peto mjesto poretka i umjesto u borbi za naslov našli su se u situaciji u kojoj ih čeka grčevita borba za nastup u Ligi prvaka.

Protiv Fiorentine Ivan Perišić je odigrao posljednjih 20 minuta zamijenivši Edera, što mu je bio šesti ulazak s klupe u ovom prvenstvu. Zvonimir Boban ne slaže se s takvom odlukom trenera Mancinija i u Skyjevoj emisiji analizira:

'Nije da mu Mancini ne vjeruje, ali to nije dovoljno. Ivan uvijek mora biti u početnom sastavu Intera! Perišića krase jedinstvene karakteristike. Ofenzivno je krilo koje obavlja jako puno zadataka za momčad, a radi i stvari koje su u opusu posla klasičnih veznih igrača. U Firenzi je Inter imao izbalansiranu momčad, ali ona nije stvorila dovoljan broj prilika. Trenerov potez nije imao nogometnu logiku,' bez ustezanja poručuje nekadašnji hrvatski kapetan.