INTER BEZ EUROPE

Boban: Interu ne treba Mourinho, a ni Pato Milanu

04.04.2012 u 14:38

Bionic
Reading

Pri svom je posljednjem gostovanju u studiju TV-kuće Sky Italia njezin hrvatski komentator Zvonimir Boban tradicionalno govorio o 'svom' Milanu, ali također i o Interu

Kad je u pitanju bivši dugogodišnji klub nekadašnjeg kapetana hrvatske nogometne reprezentacije, Boban je rekao da bi klubu bilo najbolje kada bi Alexandrea Pata prodao, a Zlatana Ibrahimovića zadržao poboljšanim ugovorom.

'Mislio sam prije da je Pato Milanova budućnost. Sada mi se čini da bi ga bolje bilo pustiti i dalje nastaviti graditi momčad oko Zlatana Ibrahimovića, nogometaša zadivljujućeg talenta', rekao je Boban dodavši:

'Mislim da bi odlazak također pomogao i Patu. Njime bi najlaške oporavio svoju karijeru'.

U uzvratnoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka kod Barcelone u utorak 22-godišnji se Brazilac ponovno ozlijedio, i to samo 14 minuta nakon što je ušao u igru.

Kad je u pitanju Inter, Boban smatra da bi predsjednik kluba Massimo Moratti trebao pružiti podršku mladome, 36-godišnjem treneru Andrei Strammacioniju

'Sada su na klupu stavili mladog stručnjaka izloživši ga golemom riziku od izgaranja. Nadam se da se to neće dogoditi, premda, poznavajući okolnosti u Interu'.

'Mourinho? Bilo bi dosta Mourinha. Ista stvar kao i glasine o povratku Fabija Capella u Milan. Osvrtati se prema prošlosti u nogometu nije uvijek dobro. Bolje se okrenuti novim rješenjima'.

'Inter i Europa liga? Mislim da bi vodstvu kluba i igračima najbolje bilo na godinu dana preskočiti sva europska natjecanja i u miru početi graditi novu momčad'.

Na pitanje koga bi izabrao kada bi morao birati između Pazzinija i Milita, Boban je rekao da bi u vrh napada Interove momčadi uvijek postavio Argentinca:

'Pazzini je gol-igrač, i to sjajan, ali Milito je sjajan napadač u svakom pogledu'.