OVI KLUBOVI IGRAJU

Bliži se smrt Lige prvaka; od 2021. globalna Superliga!?

09.09.2016 u 14:16

Bionic
Reading

Nevjerojatna vijest dolazi s Otoka, a riječ je o stvaranju globalne nogometne Superlige u kojoj bi sudjelovali klubovi sa svih kontinenata

Obični nogometni fanovi 'ježe' se od riječi Superliga. Od zatvorenog natjecanja u kojem bi sudjelovali samo elitni klubovi strahuje i UEFA te je zbog toga promijenila Ligu prvaka od sezone 2018./19.

U želji da umiri najmoćnije i najbogatije, UEFA je tako Španjolskoj, Engleskoj, Italiji i Njemačkoj zajamčila po četiri mjesta u skupinama Lige prvaka. No izgleda da ni ta idila neće dugo trajati, odnosno samo do završetka sezone 2020./21., do kada vrijedi sporazum.

Naime, Mirror se raspisao da poslije toga dolazi novo razdoblje u svjetskom nogometu i da se to ne može zaustaviti. Od 2021. krenut će globalna Superliga u kojoj će sudjelovati 22 kluba, a objavljen je i popis sretnika u toj mogućoj novoj tvorevini:

Španjolska (Real, Barcelona, Atletico), Engleska (Arsenal, Cheslea, Liverpool, Manchester U., Manchester C.), Italija (Juventus, Inter, Milan), Njemačka (Bayern, Borussia D.), Francuska (PSG, Lyon), SAD (LA Galaxy, New York City), Kina (Guangzhou Evergrande, Šangaj SIPG), Brazil (Corinthians), Australija (Melbourne City) i Južnoafrička Republika (SuperSport United).

'Vidjet ćemo globalnu konkurenciju za nekoliko godina, to se ne može zaustaviti. Bit će to ekskluzivni party za neke, najveće nogometne brendove', rekao je Jacco Swart, direktor udruženja profesionalnih liga Europe te dodao:

'Nova Superliga bit će stvorena zbog televizije, velikih sponzora, robnih marki..., a ne zbog nogometnih razloga.'