FIFA O ORGANIZATORIMA SP-A

Blatterovi hvalospjevi Rusiji i kritike Brazilu

21.01.2012 u 11:14

Bionic
Reading

Prvi čovjek Fife Sepp Blatter trenutno se nalazi u Rusiji gdje obilazi mjesta gdje će se igrati utakmice Svjetskog prvenstva 2018. godine. Čelnika Fife oduševilo je ono što je vidio u Rusiji, ali je i kritizirao domaćine prvenstva 2014. Brazil tvrdeći da tamo još ima dosta problema

Gostujući u Rusiji kod organizatora Svjetskog prvenstva 2018. godine predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Sepp Blatter izazvao je novu zbrku.

'Rusija je bolje pripremljena za Svjetsko prvenstvo 2018. nego što je Brazil za Mundijal koji nam dolazi za dvije godine', zaključio je Blatter u naglašenim hvalospjevima lokalnome Organizacijskom odboru dodavši:

'Pripreme u Rusiji doista su odmakle na impresivan način. Imamo, čini mi se, više problema u Brazilu negoli ovdje.'

Prošlog je mjeseca 75-godišnji Švicarac kritizirao Južnoamerikance zbog kašnjenja rokova oko izgradnje infrastrukture poput aerodroma, cesta i javnog transporta.

Kasnije tijekom petka, Blatter se oglasio priopćenjem u kojem je pokušao objasniti da je krivo shvaćen i da se nije najbolje izrazio, jer da je proteklih dana iz Brazila dobivao isključivo vijesti ohrabrenja.