GLASANJE ZA NAJBOLJU

Blanka u borbi za krunu u kraljici sportova

19.10.2010 u 22:03

Bionic
Reading

Međunarodna atletska federacija (IAAF) objavila je imena kandidata za najboljeg atletičara i atletičarku svijeta ove godine, a među kandidatima je i hrvatska atletičarka Blanka Vlašić

Na listi se nalazi ukupno dvadeset imena, po deset u ženskoj i muškoj konkurenciji. Blankine suparnice su najbrža atletičarka ove godine Jamajčanka Veronica Campbell Brown, pobjednica na sedam od 11 utrka na 3.000 metara sa zaprekama Kenijka Milcah Chemos Cheywa, svjetska dvoranska prvakinja na 3.000 metara Etiopljanka Meseret Defar, vodeća petobojka i sedmobojka svijeta Britanka Jessica Ennis, pobjednica Dijamantne lige na 200 i 400 m Amerikanka Allyson Felix, brazilska skakačica s motkom Fabiana Murer, svjetska dvoranska i europska prvakinja u bacanju kugle Bjeloruskinja Nadežda Ostapčuk, svjetska dvoranska prvakinja u troskoku Kazahstanka Olga Ripakova, te poljska bacačica kladiva Anita Wlodarczyk.

U muškoj konkurenciji za titulu atletičara godine bore se američki bacač kugle Christian Cantwell, američki šprinter Tyson Gay, svjetski dvoranski prvak na 3.000 m Amerikanac Bernard Lagat, svjetski dvoranski prvak u skoku s motkom Australac Steven Hooker, europski prvak na 100 i 200 m Francuz Christophe Lemaître, američki preponaš na 110 metar David Oliver, svjetski rekorder na 800 metara Kenijac David Rudisha, maratonac Zersenay Tadese, svjetski prvak u troskoku Francuz Teddy Tamgho i norveški bacač koplja Andreas Thorkildsen.

Glasovanje traje do 7. studenoga ove godine na internetskoj stranici www.iaaf.org kad će liste biti skraćena na po tri imena u muškoj i ženskoj konkurenciji. Potom će poseban žiri proglasiti najbolje. Svečano proglašenje održat će se 21. studenoga u Monacu.