PRESKOČILA 202 CM

Blanka slavila s rekordom mitinga

21.02.2009 u 18:42

Bionic
Reading

Najbolja hrvatska, ali i svjetska visašica Blanka Vlašić pobijedila je na trećem skakačkom mitingu u Splitu. Kao i puno puta dosad, Blanka je u jednom trenutku ostala sama na zaletištu i jedina konkurencija joj je bila letvica. Na kraju je slavila s preskočenih 202 centimetara

Iako je njezina najveća suparnica, Njemica Ariane Friedrich, otkazala nastup u Splitu, Blanka u svom gradu nije imala slabu konkurenciju. Bile su tu Ukrajinke Palamar i Kovalenko, zatim Francuskinja Skotnik, Ruskinje Gordejeva, Kljugina i Školina te Kazahstanka Jevsejeva.

U rasprodanoj Spaladium Areni koja se došla nakloniti kraljici skoka uvis, najbolja svjetska visašica se odužila na najbolji mogući način – pobjedom i 42. uzastopnim skokom preko dva metra.

Blanka je na kraju slavila s preskočenih 202 centimetara, što je i novi rekord mitinga, a pobjedu je osigurala ranije, i to na visini 198 centimetara koju je jedino hrvatska atletičarka preskočila, dok su one koje već ranije nisu otpale, zapele pri visini od 196 centimetara.

Splićanka je iz prve preskočila 1,85 metara, 1,93 i 2,02, rušila je prvi puta na 1,98, kao i sva tri pokušaja na visini novoga hrvatskoga dvoranskoga rekorda 2,06.

'Htjela sam jako u svojem gradu preskočiti 2,06, ali ni 2,02 nije loše. Ostala sam sama već na 1,98, no sama sam kriva što nisam preskočila 2.06 u ovakvoj atmosferi. Morala sam napraviti sve savršeno, a ja sam spuštala kukove u zadnja četiri koraka', kazao je u izjavi za HTV Blanka Vlašić, koju uskoro očekuje Europsko dvoransko prvenstvo u Torinu.

Drugo mjesto na mitingu podijelile su Ruskinje Svetlana Školina i Viktorija Kljugina s preskočenih 1,93 metra.