'U IME OBITELJI'

Blanka ni zbog sponzora ne mijenja svoje stavove

21.05.2013 u 20:41

Bionic
Reading

Najbolja hrvatska skakačica u vis Blanka Vlašić ovih je dana vrlo aktivna, no ne samo na svom putu povratka na atletska borilišta, već i na društvenim događanjima

Tako je prije nekoliko dana, zajedno sa svojim ocem Joškom, Blanka dala podršku građanskoj inicijativi U ime obitelji koja želi da se u Ustav RH unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca.

Blankina reakcija

'Osoba sam koja ne dijeli ljude prema boji kože, socijalnom statusu, ne osuđuje one različitih sekusalnih orijentacija, vjera... Ali za mene osobno je brak zajednica između muškarca i žene. Poštujem svačije mišljenje i želim vjerovati da svi ljudi mogu živjeti u miru i razumijevanju jedni za druge'.

'Obitelj je stup društva. I u svakoj obitelji sve započinje s muškarcem i ženom', Blankine su riječi, a njezin se otac Joško ovako izjasnio:

'Za mene je brak zajednica žene i muškarca i podržavam inicijativu da se to uvede u hrvatski Ustav. Sve ove godine kada smo postigli ove rezultate, i Blanka i ostali, moja djeca u obitelji, plod je zajedničke težnje moje supruge i mene da oplemenimo talente naše djece.'

Građanska inicijativa U ime obitelji prikuplja potpise za referendumsko pitanje 'Jeste li za to da se u Ustav RH unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca'.

Radi se o inicijativi koja želi da se u Ustav RH unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca.

No dok se Blanka sprema na put za New York i skokove na Dijamantnoj ligi, njezinom sponzoru Adidasu, koji podržava prava i LGBT osoba, otišla je prijava, a bit će zanimljivo vidjeti kako će reagirati ovaj proizvođač sportske odjeće i obuće, koji promovira 'nula posto tolerancije na sve oblike diskriminacije'.