ATLETIKA

Blanka izgubila od Friedrich u Berlinu

14.06.2009 u 17:07

Bionic
Reading

Blanka Vlašić nije uspjela pobijediti na prvom ovogodišnjem mitingu iz serije Zlatne lige što se održao u Berlinu. Hrvatska je visašica osvojila drugo mjesto iza Njemice Friedrich koja je preskočila 206 cm, što je njezin osobni rekord

Na stadionu na kojemu će za dva mjeseca braniti naslov svjetske prvakinje, Vlašić je skokom od 2,03 metra zauzela drugo mjesto iza Njemice Ariane Friedrich koja je preskočila 2,06 metara, čime je postavila novi njemački rekord, novi rekord mitinga u Berlinu te je ujedno i od Blanke preuzela najbolji rezultat sezone.

Vlašić je iz prvog pokušaja preskočila sve visine od 1,89m do 2,03 m, da bi prvo rušenje imala na visini od 2,06 m. Nakon nje na zaletište je izašla Friedrich, koja do mitinga u Berlinu ove godine niti jednom nije preskočila dva metra te iz prvog pokušaja po prvi put u karijeri preskočila 2,06 m.

Vlašić je potom podigla letvicu na visinu svjetskog rekorda od 2,09 m, ali nažalost nije bila uspješna.

Vlašić je ove godine treći put imala priliku osvojiti 'jackpot' Zlatne lige od milijun dolara, ali već nakon mitinga u Berlinu je jasno da u tome neće uspjeti. U posljednje dvije godine bila je najbolja na pet od šest mitinga, a prošle godine nije uspjela pobijediti na posljednjem, šestom mitingu održanom u Bruxellesu gdje je bolja bila upravo Friedrich.

Treće mjesto je s visinom od 1,93m zauzela Kazahstanka Marina Aitova.