LAURENT JE POTPISAO

Blanc sljedeće dvije godine vodi Francuze

26.06.2010 u 13:51

Bionic
Reading

Nakon blamaže i ispadanja već u prvom krugu natjecanja, francuska reprezentacija dobila je novog izbornika. 'Tricolore' će u sljedeće dvije godine voditi bivši reprezentativac i trener Boredauxa Laurent Blanc

Laurent Blanc potpisao je dvogodišnji ugovor s Francuskim nogometni savezom, a prema kojem će voditi selekciju A u tom razdoblju, piše L'Equipe. Jedino što Blanc mora pričekati da dosadašnjem izborniku Raymondu Domenechu istekne ugovor.

Prema istom izvoru, Francuzi su strahovali hoće li Blanc uzeti momčad ili ne, jer navodno ga je svim silama želio i milanski Inter. No očito je Blancova ljubav prema domovini veća i nije želio pregaziti riječ koju je dao čelnicima saveza.

Blanca će u momčadi dočekati rasulo, jer zna se kako je završila ova epizoda u JAR-u. Međutim, Blanc je spreman, a pomagat će mu Jean-Louis Gasset, kao i u Bordeauxu, te Marino Faccioli, bivši izvršni direktor Olympique iz Lyona.

Novi stručni stožer službeno će biti predstavljen 2. srpnja, a novog 44-godišnjeg izbornika već 11. kolovoza očekuje i prva provjera, prijateljski ogled s Norveškom.