NISU SE OSRAMOTILI

Bjelica nakon Porta: Ponosan sam na igrače

19.09.2013 u 10:19

Bionic
Reading

Hrvatski stručnjak Nenad Bjelica, trener bečke Austrije, poručio je kako je ponosan na svoje nogometaše unatoč domaćem porazu od Porta (1-0) u 1. kolu Lige prvaka…

Za Austriju je to bio debi u elitnom kontinentalnom natjecanju, a pokvario ga je Lucho Gonzalez pogotkom u 55. minuti. Treba napomenuti da je Bečane u srijedu koštao manjak efikasnosti: uputili su 13 udaraca na gol suparnika u usporedbi s devet pokušaja gostiju.

'Na ovakvoj igri možemo graditi svoje daljnje planove. Ponosan sam na ono što je moja momčad pokazala u srijedu. Naravno, nedostajalo nam je efikasnosti, ali taktički i fizički pristup utakmici je ono na što svi možemo biti ponosni. U posljednjim smo dvobojima upropastili previše prilika, a to se ponovilo i protiv Porta. To je segment na kojem definitivno moramo raditi na treninzima,' poručio je Bjelica.


Austria nikad prije nije igrala u grupnoj fazi Lige prvaka iako treba napomenuti da je u doba Kupa prvaka imala dosta uspjeha, a u sezoni 1978/79 je igrala i u polufinalu. Bjelica je uvjeren kako je utakmica protiv Porta potvrdila da se bečki klub može nositi i s najboljim europskim momčadima.

'U srijedu su se moji nogometaši predstavili u gotovo savršenom svjetlu. Napravili smo samo jednu pogrešku u obrani zbog koje smo i kažnjeni. Pokušat ćemo to ispraviti napornim radom. Moram reći da je razlika između ovih klubova gotovo 200 milijuna eura u proračunu, ali na terenu se to nije vidjelo.'

Igru Austrije je pohvalio i gostujući trener Paulo Fonseca

' Atletico Madrid i Zenit će imati problema ovdje ako Austria bude igrala kao u srijedu. Ja sam u ovom dvoboju imao Lucha koji je moj zapovjednik. Njegovo iskustvo pravi razliku i to se vidjelo i u Beču,' poručio je Fonseca.