FANOVI ZGROŽENI

Bizarna novost na F1 bolidima ne sviđa se baš nikome!

10.07.2016 u 15:29

Bionic
Reading

Ponovno testiranje Halo sustava zaštite glave vozača koje je Ferrari održao u petak u Silverstoneu nije naišlo na pozitivne reakcije niti Sebastiana Vettela niti fanova...

Podsjetimo, nakon pogibije Justina Wilsona kojeg je u IndyCar utrci krhotina otpala s drugog bolida pri velikoj brzini pogodila u kacigu, započelo je intenzivno traženje rješenja kako zaštititi glavu vozača u otvorenim bolidima koji se utrkuju u Formuli 1 i brojnim drugim automobilističkim serijama.

Ferrari i Mercedes ponudili su Halo rješenje koje se sastoji od šipki povezanih oko kokpita vozača, dok je Red Bull ponudio kupolu. Čini se da je FIA bliže uvođenju Halo zaštite sljedeće sezone, a Sebastian Vettel je bio taj koji je testirao novu verziju ovog rješenja u petak u Silverstoneu.

Reakcije na njegov izlazak na stazu bile su vrlo loše. Fanovi automobilizma žestoko kritiziraju ružnoću tog rješenja, a sami vozači nisu oduševljeni funkcionalnošću, uključujući i samog Vettela.

'Nije sjajno. Velik je utjecaj na vidljivost, ali to je bila tek uobičajena provjera,' smiruje strasti Sebastian Vettel čija momčad forstira ovo rješenje.

Za daljnja testiranja ostalo je još malo vremena i FIA mora odlučiti hoće li nametnuti ovu inovaciju svima koji se utrkuju u bolidima ili će još godinu dana produžiti rok za traženje adekvatnog rješenja...