BEŠIKTAŠ NA KOLJENIMA

Tudor i bivši najbolji igrač MAXtv Prve lige srušili prvake

10.02.2017 u 19:56

Bionic
Reading

U petak je Karabukspor na svom stadionu iznenadio aktualnog turskog prvaka, momčad Bešiktaša, te ga pobijedio 2:1. Ovo je momčadi hrvatskog stručnjaka Igora Tudora još jedan veliki skalp, jer nedavno su svladali i Galatasaray

Dvobojem Karabukspora i Bešiktaša otvoreno je 20. kolo turske lige. Gosti iz Istanbula, stigli su u Karabuk kao favoriti, jer osim što su aktualni prvaci, i vodeća su momčad lige, sa - do ove utakmice - 20 bodova prednosti.

Međutim, na terenu se taj bodovni zaostatak domaćina uopće nije primijetio. U prvom dijelu obje su momčadi imale svojih prilika, ali na odmor se otišlo netaknutih mreža.

U nastavku pak, puno bolja igra domaćina, koju je u 50. minuti sjajnim golom kapitalizirao Ermin Zec, BH-reprezentativac, koji je noseći dres Šibenika 2009. godine ponio nagradu za najboljeg igrača MAXtv Prve lige u izboru kapetana hrvatskih prvoligaša.

Zec se tako na pravi način vratio nakon ozljede koja ga je određeni period odvojila od terena. Ovo mu je treći pogodak sezone, a prethodna dva zabio je još u listopadu prošle godine.

Pokušao je Bešiktaš izjednačiti, ali novi hladan tuš za njih je uslijedio u 73. minuti. Domaći su preko Selezneva došli do drugog gola.

Do kraja utakmice, 'orlovi' koje je nekad vodio i naš Slaven Bilić, uspjeli su preko Aboubakara tek ublažiti poraz.

Za goste je cijeli susret igrao bivši branič Rijeke Matej Mitrović, a bio je to njegov prvi nastup za Bešiktaš u koji je stigao tijekom siječnja iz Rijeke.