Svaki trening boli

Bivši Mandžukićev suigrač opisao kako ga je donedavni 'vatreni' 'maltretirao': 'Bilo je jako teško s njim jer bi te i fizički kažnjavao'

14.05.2020 u 10:57

Bionic
Reading

Bivši suigrač Marija Mandžukića iz Bayerna Jan Kirchhoff je otkrio kako je bilo dijeliti svlačionicu s donedavnim hrvatskim reprezentativcem

Jan Kirchhoff je u mlađim kategorijama bio prava zvijezda njemačke reprezentacije i od njega se puno očekivalo. 2013. godine je stigao u Bayern iz Mainza i iako se očekivalo da će godinama dominirati u klubu i reprezentaciji, nije se uspio nametnuti. 2016. godine otišao je u Sunderland da bi danas, s 29 godina, igrao u 3. njemačkoj ligi.

Kirchhoffa se prisjetio Goal koji je s njim napravio intervju u kojem se branič prisjetio dana iz Bayerna, a posebno mu je u sjećanju ostao Mario Mandžukić koji ga je 'maltretirao' na treninzima. Mandžu je opisao kao fizičkog monstruma koji ga je malo i plašio, a otkrio je da je Pep Guardiola donedavnog hrvatskog reprezentativca morao i moliti da malo smanji intenzitet na treningu.

'Trening utakmica protiv Marija je značila bol. Uvijek je išao maksimalno. Kad god bih htio ispucati loptu, on bi mi bio na nozi. Ne samo meni, svim braničima je skakao na leđa i čak ni na treningu nije trpio poraze. Ja sam branič i na svakom treningu je išao na mene. Bilo je jako teško trenirati s njim jer bi te fizički kažnjavao', otkrio je Kirchhoff pa dodao:

'Jako sam ga cijenio. Cijenio sam njegov agresivan pristup i kvalitetu kao mlad igrač. Pokušavao sam mu parirati, ali nisam htio ulaziti u duele s njim. Sjećam se jednog dana kada mu je Guardiola prišao i rekao mu da ga moli da ubaci u brzinu niže i da ne bude tako agresivan na treningu', ispričao je nekadašnji Mandžin suigrač.