NOVI IZAZOV

Bivši izbornik Babić: Sad imam priliku pokazati što sam sposoban kao trener

07.04.2017 u 18:10

Bionic
Reading

Željko Babić predstavljen je kao novi trener Gorenja iz Velenja, a bivši hrvatski izbornik otkrio je koje su mu glavne ambicije u slovenskom klubu

Kao što smo ranije pisali, Slovenci su koštali Babića glave, jer su svladali našu reprezentaciju u utakmici za svjetsku broncu, iako je Hrvatska u jednom trenutku imala i osam golova prednosti.

No, hrvatski stručnjak nije predugo bio na burzi, jer je stigla ponuda upravo iz Slovenije. U petak je bilo predstavljanje.

'Jako sam sretan i počašćen što sam dobio priliku biti dio kluba s takvom tradicijom. U Velenje dolazim s dva cilja, prvi je osvajanje trofeja, a drugi razvijanje igrača za slovensku reprezentaciju. Nadam se da će na Euru u Hrvatskoj igrati bar dva igrača iz Gorenja. Želio bi se zahvaliti svima u klubu, jer su mi dali priliku pokazati što sam sposoban kao trener', izjavio je Babić.

Slovenci su predstavili cijelu Babićevu igračku i trenersku karijeru, a o našem strategu govorio je i direktor kluba Matej Avanzo.

'Novog trenera odabrali smo pozorno, poslije analiza i razgovora s nekoliko kandidata. Na kraju je prevladalo mišljenje da je Željko Babić najbolji izbor, jer naporno radi, predan je rukometu, ambiciozan i uvjeren da naša momčad ima puno rezerve.'