samo za tportal

Bivši izbornik Ante Čačić nakon drame na Poljudu o budućnosti reprezentacije te što zaista misli o pobjedi nad Rusijom: Da, došli smo do gola, na jedan sretan način, ali...

14.11.2021 u 17:58

Bionic
Reading

Stresni dvoboj na Poljudu, u kojem je Hrvatska od prve minute bila apsolutno dominantnija nad Rusijom, ali nikako nije uspijevala naplatiti taj svoj trud, sve do 81. minute i autogola Kudrjašova, s poljudskih je tribina pratio i bivši hrvatski izbornik Ante Čačić

Nije moglo dramatičnije. Sve do posljednjeg kola i međusobnog sraza dviju vodećih momčadi H skupine nije se znalo koja će prva presjeći ciljnu vrpcu i osigurati plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru sljedeće godine. S time da su Rusi bili i u povoljnijoj situaciji jer njima je i bod bio dovoljan za prvo mjesto u skupini.

No, Hrvatska je od prve sekunde zagospodarila terenom i nametnula se suparniku. Prilike su se nizale, ali lopta po kišnom Poljudu nikako nije htjela u mrežu. Pa kad već nisu zabili Kramarić, Perišić, Brozović, Pašalić, Petković ni Modrić, umjesto njih napravio je to Kudrjašov u 81. minuti i Hrvatska je mogla slaviti svoj šesti plasman na Svjetsko prvenstvo.

S poljudskih tribina, gdje se okupilo mnoštvo nogometnih djelatnika, bio je i bivši hrvatski izbornik Ante Čačić.

'U ovom prekrasnom ambijentu, u kojem nam nažalost vrijeme nije išlo na ruku, vidjeli smo svih 90 minuta dominantnu Hrvatsku. Na kraju smo došli do tog gola, na jedan sretan način, ali pobjedi Hrvatske ne možemo naći apsolutno nikakve zamjerke', rekao je u uvodu razgovora za tportal 68-godišnji Čačić, koji je Hrvatsku vodio na Euru 2016. godine te dodao.

'Kad se gledaju cijele kvalifikacije, Hrvatska je u njima bila glavni favorit skupine, a na kraju je to i opravdala. Te posve zasluženo ide u Katar'.

Izbornik Dalić prilično je pomladio reprezentaciju, te smo dobili igrače koji bi sljedećih desetak godina mogli biti nositelji igre. A to je veliki kapital ia za SP u Kataru sljedeće godine. Upravo o toj temi Čačić je rekao veliku istinu:

'Hrvatska ne treba brinuti za svoju budućnost. Vidjelo se i danas, ali i u prethodnim utakmicama, imamo igrače koji dolaze, koji igraju u ozbiljnim ligama i jakim klubovima. Tako da sam uvjeren da će Hrvatska i na svjetskom prvenstvu biti jedna od prepoznatljivih ekipa koja će sudjelovati na toj smotri', zaključio je Ante Čačić.

  • +69
Hrvatska - Rusija, kvalifikacije za SP 2022., Poljud, 14.11.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL