spektakl u kaliforniji

Bivši boksački svjetski prvak u teškoj kategoriji Andy Ruiz bio je na koljenima, ali vratio se pobjedom; boksali su se i navijači na tribinama

02.05.2021 u 12:43

Bionic
Reading

Bivši svjetski boksački prvak u teškoj kategoriji 31-godišnji Amerikanac Andy Ruiz je u prvoj borbi nakon skoro godinu i pol dana pauze noćas svladao iskusnog sunarodnjaka Chrisa 'noćnu moru' Arreolu (40).

Ruizu je ovo bio povratnički meč nakon godinu i pol izbiovanja iz ringa. Mnogo mršaviji u odnosu na ranije meksičko-američki borac pružio je zaista odličnu borbu i na kraju je upisao novu pobjedu.

Loše je krenulo po Ruiza. Iako je bio aktivniji i bolji, u drugoj rundi je dobio jedan udarac zbog kojeg je završio na podu. U nastavku je ipak pokazao svoju klasu i bio uvjerljiv.

Andy Ruiz je nakon 12 rundi u kalifornijskom Carsonu slavio jednoglasnom odlukom sudaca (117:110, 118:109, 118:109).

Bila je to njegova 34. pobjeda u karijeri u kojoj ima samo dva poraza, dok je Chrisu Arreoli, koji ima 38 pobjeda, ovo bio sedmi poraz.

Andy Ruiz je u lipnju 2019. iznenadio boksački svijet kada je u Madison Square Gardenu tehničkim nokautom pobijedio svjetskog prvaka Anthonyja Joshuu, ali pola godine kasnije u uzvratu u Saudijskoj Arabiji, Joshua je trijumfirao sudačkom odlukom i vratio je naslove po WBA, IBF, WBO i IBO verziji.

Osim u ringu bilo je zanimljivo i na tribinama. Navijači su imali nekoliko obračuna i pali su zaista teški udarci.

A kako je to izgledalo na tribinama, pogledajte OVDJE.