OPTIMIZMA SVE MANJE

'Bit će čudo ako će Schumi ikad više moći pričati ili pisati!'

27.01.2014 u 15:47

Bionic
Reading

Uskoro će proći i mjesec dana kako je Michael Schumacher, legendarni sedmerostruki svjetski prvak Formule 1, u komi poslije pada na skijanju...

Informacije koje probiju zidove bolnice u Grenobleu su i dalje vrlo slične, sve se svodi na riječ 'stabilno', no takvo stanje, odnosno boravak Schumachera u komi, je time lošiji što dulje traje. Odnosno, svaki novi dan u komi je šansa manje za normalniji povratak životu.

Liječnici koji se brinu oko zdravstvenog stanja njemačkog sportaša svakim su danom sve pesimističniji u izjavama, pa tako španjolska Marca u petak navodi da su liječnici izjavili kako će biti 'pravo čudo ako Michael jednog dana bude mogao hodati ili odjenuti se'. Naknadno su čak i takvu izjavu promijenili riječima "bit će velika pobjeda medicine ako Michael bude mogao govoriti, prisjećati se, pisati, koncentrirati se...".

Bivši F1 medicinski djelatnik Gary Hartstein koji piše o Schumacherovog borbi od samog početka također nije optimist. On je u posljednjem tekstu napisao da su minimalne šanse da će Schumi više ikad biti isti, a eventualni potpuni oporavak opisao riječima 'to bi bio veliki trijumf ljudskog fizičkog oporavka.'

Schumacherova obitelj se, pak, i dalje nada najboljem, a svoju vjeru najviše temelji na riječima 'ipak je on rođeni borac'.