poruka iz mostara

Bio je idol Dinamovih Bad Blue Boysa, a onda i Zvezdinih Delija a sada mudro poručuje: Nikad ne bih igrao ni za Hajduk ni za Partizan

12.06.2020 u 19:55

Bionic
Reading

Argentinski nogometaš Luis Ezequiel Ibáñez svoju 'europsku karijeru' počeo je u zagrebačkom Dinamu, gdje je igrao pet sezona, s time da je šestu sezonu proveo na posudbi u Argentini. Po isteku iste, selio je u Mađarsku, Srbiju i Tursku. Trenutačno je u susjednoj Bosni i Hercegovini gdje igra za mostarski Zrinjski.

Nakon Boca Juniorsa, gdje je počeo nogometnu karijeru, Luis Ibanez, danas 31-godišnjak, stigao je u zagrebački Dinamo, s kojim je osvojio čak 'brdo' trofeja.

'To mi je bio najljepši dio karijere jer sam osvojio 14 pehara s Dinamom. To ću pamtiti zauvijek', prisjetio se Ibanez u razgovoru za Sport.ba.

Postojale su špekulacije da ste iz Crvene Zvezde trebali potpisati za njihovog crno-bijelog rivala, odnosno Partizan. Što se zapravo dogodilo?

'To su bile samo priče. Iskreno, ja ne bih nikada potpisao za rivala od kluba za koji sam igrao. Pogotovo ne bih u ovoj situaciji gdje je to najveći rival. Imam poštovanje prema Zvezdi i neću nikada igrati za Partizan, kao što neću ni za Hajduk, zbog Dinama'.

Nakon Hrvatske i Srbije stigli ste i u BiH, gdje nastupate u HSK Zrinjski. Kakva je situacija sa sportom u ove tri zemlje, ima li bitnih razlika?

'Sve je to slično što se tiče kvaliteta. Samo da, u Srbiji i Hrvatskoj su organizacija i infrastruktura puno bolje'.

Bad Blue Boys, Delije ili Ultrasi? Zašto?

'La 12, to su navijači Boca Juniorsa.'

Naravno, bh-novinare zanimalo je hoće li Ibanez ostati u Mostaru i sljedeće sezone.

'Imam ugovor još godinu dana i lijepo nam je u Mostaru. Vidjet ćemo za kasnije'.