potvrda iz bellatora

Bio bi to spektakl: Moguća borba Cro Copa i Fedora!

27.04.2018 u 09:47

Bionic
Reading

Ono čemu su se mnogi nadali, povrđeno je u četvrtak kasno navečer. Borba Mirka Filipović i Roya Nelsona je od strane Bellatora potvrđena kao zamjenska borba teškaškog Grand Prixa. Ukratko, ukoliko netko od polufinalista ne bude u stanju nastupiti, na njegovo mjesto dolazi pobjednik glavne borbe Bellator 200 eventa.

Kako prenosi Fightsite.hr, odmah nakon što je borba protiv Cro Copa ugovorena, Nelson je izjavio kako se nada pobjedi koja bi ga tim putem vratila u teškaški turnir, iz kojeg je u veljači eliminiran porazom od Matta Mitrionea. S druge strane, Cro Cop je odmah naglasio kako nema namjeru sudjelovati u turniru te da je ovdje u pitanju ugovor na samo jednu borbu, iako je ostavio mogućnost još kojeg nastupa u drugoj najvećoj svjetskoj promociji.

  • +8
Mirko Filipović Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

No, zbog datuma nije računao na možebitni nastup na turniru. Ipak, čini se kako se nešto u tome promijenilo, jer teško da bi Bellator objavio ovakvu vijest bez da se s Cro Cop usuglasio oko njegovog možebitnog uskakanja u turnir.

'Ova borba službeno postaje zamjenska borba za naš Grand Prix. Ukoliko se netko od boraca ozlijedi, pobjednik borbe Cro Copa i Nelsona uskočiti će na njegovo mjesto', izjavio je predsjednik Bellatora, Scott Coker.

Do borbe Filipovića i Nelsona ostalo je točno mjesec dana, odnosno ona se održava 26. svibnja u Londonu. Svoje mjesto u polufinala turnira osigurali su Chael Sonnen i spomenuti Mitrione. Sonnenov protivnik trebao bi biti pobjednik subotnje borbe Franka Mira i Fedora Emelianenka, dok Mitrione čeka pobjednika borbe Ryana Badera i Muhammeda Lawala, koja se održava 12. svibnja.

Nova vijest najmanje će se svidjeti Cheicku Kongu. Iskusni francuski teškaš zapravo je trenutno najuspješniji član Bellatorove kraljevske divizije, budući da je unutar niza od pet pobjeda te mu je skor u promociji 9-2. Već u startu je izrazio nezadovoljstvo time što nije pozvan u turnir te su se i fanovi složili s njim, da bi kasnije bilo najavljeno kako će ipak biti rezerva.

Nedavno je Bellator potvrdio kako će Kongo nastupiti 12. svibnja protiv Javya Ayale, no nije se nigdje spominjalo kako bi to trebala biti ta spomenuta zamjenska borba. Sada znamo i zašto, što nikako nije pošteno prema 42-godišnjem Francuzu. No, kada pomislimo da je ovo šansa da Cro Copa u nekom scenariju gledamo protiv Fedora, ne možemo negirati kako nam se ovaj scenarij sviđa.