POVRATAK U PROŠLOST

Bilo je to za njega teško razdoblje, Luka Modrić mu je rekao da napusti klub, nije ga poslušao!

11.04.2018 u 12:04

Bionic
Reading

Heurelho Gomes (37), brazilski vratar na radu u engleskom Watfordu, prisjetio se vremena dok je bio u Tottenhamu te se dotaknuo Luke Modrića čiji savjet nije poslušao

U ljeto 2008. Gomes je došao na White Hart Lane iz PSV-a za 7,8 milijuna funti te je odmah bio prvi golman 'spursa'. Tako je bilo tri sezone, a zatim je menadžer Harry Redknapp radije među vratnice stavljao Brada Friedela i Carla Cudicinija pa je Brazilac 2011/12. branio tek u Liga kupu i Europskoj ligi.

'Bilo je to za mene teško vrijeme. Bilo je prvi puta da sam bio u takvoj situaciji, ali moram priznati da sam puno naučio iz toga', rekao je Gomes koji je tada dijelo svlačionicu sa Modrićem koji mu je u kriznom zadoblju dao jedan savjet.

  • +3
Brazilski vratar Heurelho Gomes Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Luka Modrić mi je rekao da što ja još radim ovdje. Da ne mogu još dugo biti u Tottenhamu, jer sam odličan vratar. No odgovorio sam mu da će moje vrijeme doći, da se ne moram brinuti, nego samo naporno raditi i raditi.'

I tako Gomes nije poslušao savjet Modrića koji je želio da Brazilac pronađe klub u kojem će opet biti prvi izbor, a bolji dani nisu došli. Ovaj vratar i dalje je grijao klupu, a jedno vrijeme bio je i na posudbi u Hoffenheimu.

  • +13
Luka Modrić - zvijezda Real Madrida i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Godine 2014. Gomes je ipak odlučio potražiti sreću negdje drugdje i pronašao je. Potpisao je za Watford gdje i danas redovito čuva mrežu.