GOSPODIN!

Bilo bi lijepo da riječi slavnog srpskog trenera o hrvatskom klubu izazovu 'lavinu'

15.10.2023 u 09:50

Bionic
Reading

U posljednjoj subotnjoj utakmici 3. kola košarkaške ABA lige Partizan je u beogradskoj Štark Areni svladao Cibonu s uvjerljivih 96:67 (16:25, 20:17, 31:18, 29:7)

Unatoč velikoj razlici u kvaliteti, Cibona se u nekadašnjem derbiju regionalnog natjecanja pokazala tvrdim suparnikom za aktualnog prvaka ABA lige te nakon 12 minuta igre imala nevjerojatnih 15 koševa prednosti (33:18).

Iskoristili su izabranici Jakše Vulića činjenicu da je Željko Obradović na početku utakmice postavio pričuvnu postavu i dobrom obranom zadržala Partizan na samo četiri koša u prvih pet minuta.

Ipak, nakon nekog vremena, sve je sjelo na svoje mjesto, te je Partizan na kraju stigao do uvjerljive pobjede.

Na situaciju u Ciboni vrlo iskreno osvrnuo se i slavni srpski trener, Željko Obradović, koji je uvijek u Hrvatskoj dočekan sportski i dostojanstveno. Ovim riječima takav je status opet opravdao.

'Cibona je igrala vrlo dobro u prvom poluvremenu, a mi vrlo dobro u drugom. Želim se zahvaliti svim ljudima koji su došli bodriti ekipu, opet je bila lijepa atmosfera. Želim istaknuti i to da KK Ciboni želim sve najbolje, u teškoj je situaciji, klub s ogromnom tradicijom i vrhunskim rezultatima, bili su dva puta europski prvaci, osvajali Kup kupova, apsolutno nisu zaslužili biti u ovoj situaciji, već je potrebno da netko prepozna što je taj klub i da im pomogne', naglasio je Obradović, a kako prenosi Mondo.rs, potom je mikrofon preuzeo, umjesto trenera, predstavnik Ciboninog marketinga i zahvalio se Obradoviću, na što je Partizanov trener još jednom odgovorio.

'Ovo je najiskrenije. I naravno, sve najbolje Ciboni u nastavku natjecanja'.