muljali su

Bilićev West Ham na udaru poreznika; uhićeno sedam osoba

26.04.2017 u 13:54

Bionic
Reading

U prostorije Newcastlea i West Hama upala je porezna inspekcija i krenula u premetačinu klupskih prostorija. Sumnja se u malverzacije oko transfera, porezne pronevjere i prijevare sa socijalnim osiguranjima. Uhićeno je sedam osoba, a među njima je i direktor Newcastlea Lee Charnley

Opsežna porezna akcija sa 180 agenta na terenu provodi se u srijedu u Francuskoj i Velikoj Britaniji i već je više osoba uhićeno iz nogometnog okruženja, objavila je Britanska porezno-carinska uprava (HMRC).

Britanski mediji pišu kako su na meti poreznika klubovi West Ham kojeg vodi bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić i Newcastle te da je uhićen direktor novopečenog prvoligaša Newcastlea Lee Charnley.

Porezna uprava je u priopćenju objavila da je 'uhitila više osoba zaposlenih u profesionalnom nogometu zbog porezne pronevjere i prijevare sa socijalnim osiguranjima'.

U priopćenju se ističe da su istražitelji pokrenuli racije na više lokacija s obje strane kanala La Manche, navodeći posebno 'područja sjeveroistočne i jugoistočne Engleske', ali ne otkrivajući imena gradova ni klubova. Britanska porezna uprava dodaje da je u racijama 'zaplijenila dosjee tvrtki, financijska izvješća te računala i mobilne telefone'.

Francuske vlasti 'pomažu britanskoj istrazi i sudjeluju u uhićenjima te pretragama na više lokacija u  Francuskoj', dodaje se u priopćenju britanskih poreznika.

Kako god bilo, ova afera sigurno neće pomoći Biliću u pokušaju da s 'čekićarima' osigura ostanak u ligi...